Het Groeistrand van Oostende lijkt propvol te zitten, maar er is heus voldoende afstand tussen elke bubbel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Groeistrand van Oostende lijkt propvol te zitten, maar er is heus voldoende afstand tussen elke bubbel. © Henk Deleu

Onze reporter in Oostende. Heetste 31 juli ooit, maar er was plaats genoeg

Exact halfweg de zomervakantie werd het 36 graden met de zon hoog aan de blauwe hemel en een veranderlijke wind van het type heteluchtoven. Corona of niet, bij dit weer zoekt de gemiddelde Belg verkoeling en vertier aan de kust. Wij reserveerden een plekje aan het strand van Oostende.

 1. Van Ranst boos over opeengepakte treinreizigers in station: “Zo gaat het niet lukken”
  OOSTENDE - UPDATE

  Van Ranst boos over opeengepak­te treinreizi­gers in station: “Zo gaat het niet lukken”

  Opeengepakte treinreizigers aan het station van Oostende doen viroloog Marc Van Ranst fronsen. “Zo gaat het niet lukken, vrienden”, zei hij gisteren op Twitter. De uittocht naar het binnenland werd gisteren bemoeilijkt door een technisch defect in een seinhuis. Gevolg: honderden reizigers zaten vast in de stationshal. Enkelen in de wachtende menigte schoven dranghekken opzij of sprongen erover, zo is te zien op beelden op Twitter. Burgemeester Bart Tommelein vraagt zijn politiekorps voortaan strenger op te treden inzake de mondmaskerplicht. “Veelal jongeren uit vooral de Brusselse regio lappen de regels aan hun laars.”
 1. Martin Defour, al 30 jaar huisfotograaf bij KV Oostende: “De tribunes, de vipfeestjes... Ik heb het allemaal gezien, zoals de paparazzi”
  PREMIUM
  Oostende

  Martin Defour, al 30 jaar huisfoto­graaf bij KV Oostende: “De tribunes, de vipfeest­jes... Ik heb het allemaal gezien, zoals de paparazzi”

  Gewapend met zijn fotocamera staat Martin Defour al 30 jaar langs de zijlijn bij KV Oostende. Met zijn sfeervolle kiekjes van spelers en - vooral - supporters is de 66-jarige Oostendenaar een bekend gezicht. Of het nu sneeuwt, regent of waait: altijd tekent Martin present. “Voor de lens willen mensen altijd een stapje verder gaan.”
 2. Wordt er te snel gereden in de Oostendse wijken? “Het is eerder een gevoel dat leeft, maar we werken er wel aan verkeersluwe straten”
  Oostende

  Wordt er te snel gereden in de Oostendse wijken? “Het is eerder een gevoel dat leeft, maar we werken er wel aan verkeerslu­we straten”

  Door de verkeersdrukte op de Torhoutsesteenweg kiezen veel automobilisten voor een alternatieve route langs de wijk Stene of de Leeuwerikenstraat. Ook in de Frère Orbanstraat is volgens gemeenteraadslid Karel Labens (sp.a-stadsmakers) een onveiligheidsgevoel, omdat auto’s er te snel rijden. Volgens schepen Björn Anseeuw en korpschef Philip Caestecker blijkt uit objectieve gegevens dat de situatie meevalt. “Maar het is ons doel om het centrum autoluw te maken en enkel bestemmingsverkeer toe te laten in de wijken. We zijn daar volop mee bezig.”
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten