Ontmoetingscentrum De Schaperye
Volledig scherm
Ontmoetingscentrum De Schaperye © LBB

Ontmoetingscentra vertellen terrasverhalen voor kinderen en voorzien extra speelmateriaal

OostendeTijdens de zomervakantie zijn de terrassen van de ontmoetingscentra uitgerust met extra speelmateriaal voor kinderen. Er worden ook voorleesmomenten georganiseerd, ‘Terrasverhalen’, die op vaste tijdstippen in de ontmoetingscentra zullen plaatsvinden.

 1. “Met m’n kinderen buitenspelen lukt niet meer”: Ferdi (39) loopt al 3 jaar op krukken na arbeidsongeval op werf van Oostends politiekantoor
  PREMIUM
  Oostende

  “Met m’n kinderen buitenspe­len lukt niet meer”: Ferdi (39) loopt al 3 jaar op krukken na arbeidson­ge­val op werf van Oostends politiekan­toor

  Hij was een jonge vader, een beloftevol hiphopdanser en een harde werker. De toekomst lachte Oostendenaar Ferdi Mathys (39) toe, maar daar blijft vandaag niet veel meer van over. Drie jaar geleden raakte de dertiger bijna z’n onderbeen kwijt bij een zwaar arbeidsongeval op de werf van het politiecommissariaat in Oostende. “Sindsdien zit ik thuis gevangen met mijn krukken”, vertelt de man. Zij ex-werkgever moest zich vrijdag voor de correctionele rechtbank in Brugge verantwoorden.
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.