Archiefbeeld :een schietkraam op de Oktoberfoor in Oostende.
Volledig scherm
Archiefbeeld :een schietkraam op de Oktoberfoor in Oostende. © Benny Proot

Oktoberfoor krijgt controle van politie en FOD Economie: liefst 9.500 namaakgoederen in beslag genomen

OostendeDe foorkramers op de Oostendse oktoberfoor hebben controle gekregen van de FOD Economie en de politie van Oostende. Daarbij zijn maar liefst 9.500 namaakgoederen in beslag genomen. Het gaat om tientallen koptelefoons, pluchen beren en duizenden valse Fortnite- en Pokémonkaarten. Vijf marktkramers zullen zich allicht voor de rechtbank moeten verantwoorden. 

 1. Wie vrijdag een Jeune Premier koopt, steunt rechtstreeks kinderen met moeilijke sociale achtergrond: “Statement tégen Black Friday”
  Oostende

  Wie vrijdag een Jeune Premier koopt, steunt recht­streeks kinderen met moeilijke sociale achter­grond: “Statement tégen Black Friday”

  Wie komende vrijdag een boekentas of rugzak van Jeune Premier koopt, steunt daarmee rechtstreeks de kinderen van de IBIS-school in Bredene. Het Oostendse boekentassenmerk maakt op die manier een statement tegen Black Friday en de kortingcultuur. “Liever kinderen met een moeilijke sociale achtergrond ondersteunen dan massaal kortingen geven.”
 2. Van nieuwe competities tot films over mentale gezondheid: zo ziet eerste wintereditie van Filmfestival Oostende eruit
  Oostende

  Van nieuwe competi­ties tot films over mentale gezondheid: zo ziet eerste winteredi­tie van Filmfesti­val Oostende eruit

  Na een jaar uitstel staat de eerste wintereditie van het Filmfestival Oostende gepland van 21 tot en met 29 januari. Koen De Bouw is master van dienst en werkte dus zijn eigen selectie uit voor het Filmfestival. Het thema is ‘going mental’. “Naar aanleiding van de crisis die we aan het doormaken zijn, leek het me vanzelfsprekend dat mentale gezondheid belicht moest worden”, legt hij uit.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.