Archiefbeeld :een schietkraam op de Oktoberfoor in Oostende.
Volledig scherm
Archiefbeeld :een schietkraam op de Oktoberfoor in Oostende. © Benny Proot

Oktoberfoor krijgt controle van politie en FOD Economie: liefst 9.500 namaakgoederen in beslag genomen

OostendeDe foorkramers op de Oostendse oktoberfoor hebben controle gekregen van de FOD Economie en de politie van Oostende. Daarbij zijn maar liefst 9.500 namaakgoederen in beslag genomen. Het gaat om tientallen koptelefoons, pluchen beren en duizenden valse Fortnite- en Pokémonkaarten. Vijf marktkramers zullen zich allicht voor de rechtbank moeten verantwoorden. 

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Lubna Azabal krijgt laatste ster van deze 15e editie van Filmfestival Oostende
  Oostende

  Lubna Azabal krijgt laatste ster van deze 15e editie van Filmfesti­val Oostende

  De laatste sterlegging van deze 15e editie van Filmfestival Oostende is net achter de rug. En die was voor actrice Lubna Azabal die je kan kennen van films als ‘Les temps qui changent’, ‘Paradise Now’, ‘Body of Lies’ en ‘Incendies’ waarvoor ze de Black Pearl Award kreeg voor Best Actress op het Abu Dhabi Film Festival. Daarnaast was ze ook te zien in ‘Rebel’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah en schittert ze in twee films die in première te zien zijn tijdens het filmfestival: ‘El Houb - The Love’ en ‘Le bleu du caftan’.