Illustratiebeeld. Politieman controleert een jonge fietser.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Politieman controleert een jonge fietser. © PZ Oostende/Kim Vanbesien

Nultolerantie voor gebrekkige fietsverlichting in Oostende: “Meteen boete. Jongeren onder de 16 moeten verplicht op verkeersles”

Oostende“We voeren een lik-op-stukbeleid: er volgt geen waarschuwing meer, maar meteen een boete. Je fietslicht moét branden op het moment dat het vereist is.” De politie van Oostende zet vanaf november tot eind januari hard in op fietscontroles in de stad. “Wie jonger dan 16 jaar is en dus geen boete kan krijgen, moet verplicht op verkeerscursus op woensdagnamiddag.”

 1. Duurzaam modelabel Mioo voorgesteld: hoodies gemaakt van leftover materiaal én een tapijt van oude kleren
  Oostende

  Duurzaam modelabel Mioo voorge­steld: hoodies gemaakt van leftover materiaal én een tapijt van oude kleren

  In het recreatiecenter O.666 is zaterdagmiddag het duurzame modelabel Mioo (Made in Oostende) voorgesteld. Het is een initiatief van sociaal innovatiebureau Idrops, in samenwerking met burgers en lokae artiesten. Het resultaat is hoodies gemaakt van left-over materiaal en een tapijt vervaardigd met kledij van Oostendse burgers. “Er is in de modewereld nog veel werk aan de winkel op vlak van duurzaamheid. Met dit project willen we tonen dat het ook anders kan”, aldus Hendrikje Meyvis van Idrops.
 1. Chef Vito opent eerste drijvend restaurant: “Bijna anderhalf jaar bezig geweest met project”
  PREMIUM
  Oostende

  Chef Vito opent eerste drijvend restaurant: “Bijna anderhalf jaar bezig geweest met project”

  Resto Vito opent woensdag een nieuwe restaurant op een heel bijzondere locatie. Het wordt het eerste drijvende restaurant in Oostende, dat bovendien uitkijkt op de Mercator. Er is een open keuken en plaats voor 25 bezoekers. De zaak voelt verrassend ruim aan en is modern ingericht. In de keuken staat Vito Centomani, ondertussen al enkele jaren een vaste waarde in Oostende met zijn Italiaanse kookkunsten.