Een sociale woonwijk in Oostende
Volledig scherm
Een sociale woonwijk in Oostende © LBB

Nieuwe sociale woonorganisatie bundelt krachten van huidige organisaties in middenkust: “Tegen 2027 beheren we 5.000 sociale woningen, maar dienstverlening blijft hetzelfde”

RegioSociale huisvestingsmaatschappijen De Gelukkige Haard, De Oostendse Haard en WoonWel vormen vanaf 1 juli 2023 een nieuwe woonorganisatie samen met de sociale verhuurkantoren Woondienst JOGI en SVK Koepel Bredene-Oostende. Deze nieuw-te-vormen woonmaatschappij zal actief zijn in Bredene, Gistel, Ichtegem, Middelkerke, Oostende en Oudenburg.

 1. PFAS aangetroffen in zeeschuim aan onze kust: “Kinderen gaan er best niet mee spelen”
  Kust

  PFAS aangetrof­fen in zeeschuim aan onze kust: “Kinderen gaan er best niet mee spelen”

  Onderzoek in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid toont aan dat PFAS aanwezig is in wisselende concentraties in zeeschuim. Kustgangers hoeven zich volgens het agentschap evenwel geen zorgen te maken. Zolang je het zeeschuim niet in grotere hoeveelheden inslikt of er langdurig contact mee hebt, is het risico op te veel opname van PFAS zeer beperkt. “Maar het is wel aan te bevelen om het zeeschuim niet in te slikken en kinderen niet te laten spelen in het zeeschuim", zegt woordvoerder Joris Moonens.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.