De nieuwe kusttram is aangekomen in Oostende, nadat ze per boot uit Spanje naar Zeebrugge werd vervoerd
Volledig scherm
De nieuwe kusttram is aangekomen in Oostende, nadat ze per boot uit Spanje naar Zeebrugge werd vervoerd © De Lijn

Nieuwe kusttram per boot aangekomen in Zeebrugge en vervolgens afgeleverd in Oostende

Bij het tramdepot van De Lijn in de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende is het nieuwste model van de kusttram aangekomen. Het gaat om de eerste van in totaal 48 nieuwe trams. Eind dit jaar zullen passagiers er ritjes van De Panne tot Knokke-Heist mee kunnen maken. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Na acht jaar (!) staat sjoemelende bankdirecteur voor rechter: “Hij beloofde me rendement van 22 procent. Ineens was al mijn geld weg”
  PREMIUM
  Oudenburg/Jabbeke/Beernem

  Na acht jaar (!) staat sjoemelen­de bankdirec­teur voor rechter: “Hij beloofde me rendement van 22 procent. Ineens was al mijn geld weg”

  “We hadden een blind vertrouwen in hem. Hij was ten slotte toch kantoorhouder bij een grote bank.” Verschillende gedupeerden stonden woensdagochtend voor het eerst oog in oog met de sjoemelende bankdirecteur Yves B. (47). Samen met zijn handlanger M.D. zou hij klanten opgelicht hebben voor zo'n 3 miljoen euro. Pas acht jaar (!) later werd de zaak eindelijk gepleit.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Basisschool ‘t Klein College dicht na corona-uitbraak: “Al onze leerkrachten zijn gevaccineerd, maar toch zijn er ziek uitgevallen met koorts”
  Oostende

  Basis­school ‘t Klein College dicht na corona-uit­braak: “Al onze leerkrach­ten zijn gevacci­neerd, maar toch zijn er ziek uitgeval­len met koorts”

  Basisschool ‘t Klein College in Oostende is sinds donderdagmorgen, en minstens tot maandag, volledig gesloten door meerdere coronabesmettingen. Verscheidene leerkrachten zijn ziek en ook leerlingen hebben symptomen. “Kinderen onder de 12 jaar worden niet gevaccineerd en dat heeft grote gevolgen voor de scholen”, zegt directeur Gerda Colpaert. Bij heropening verplicht ‘t Klein College alvast het mondmasker vanaf het vierde leerjaar.