De nieuwe sleeptank in Oostende is 174 meter lang en 20 meter breed.
Volledig scherm
De nieuwe sleeptank in Oostende is 174 meter lang en 20 meter breed. © LBB

Nieuw maritiem onderzoekscentrum in Oostende ingehuldigd: “Enorme sleeptank cruciaal voor toekomst van onze havens”

Het nieuwe maritiem onderzoekscentrum (MOC) in Oostende werd woensdag plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van minister Ben Weyts (N-VA), maar zal pas operationeel zijn in 2021. Eerst moeten alle toestellen nog geïnstalleerd worden, en dat is geen eenvoudige klus. De Vlaamse overheid investeert samen met de KULeuven en UGent ruim 28 miljoen euro in het MOC.

 1. Hevige brand in kelder appartementsgebouw: “Automatisch blussysteem heeft ramp voorkomen”

  Hevige brand in kelder apparte­ments­ge­bouw: “Automa­tisch blussys­teem heeft ramp voorkomen”

  Op het Prinses Stefanieplein in Oostende is maandagmorgen een hevige brand uitgebroken in de kelder van een appartementsgebouw, waar zich op de gelijkvloerse verdieping het kantoor van Bond Moyson bevindt. “Het automatisch blussysteem heeft een ramp voorkomen”, zegt luitenant Serge Van Cleven van brandweerpost Oostende. De oorzaak van de hevige brand ligt bij een defecte vaatwasser in de kelder.
 2. Takeaway is het codewoord: Oostende steunt zijn lokale restaurants met een grote campagne
  Oostende

  Takeaway is het codewoord: Oostende steunt zijn lokale restau­rants met een grote campagne

  De stad, het Economisch Huis en Toerisme Oostende werken samen enkele acties uit om de horecasector te steunen. Alle initiatieven van restaurants - van afhaalservice tot maaltijden aan huis - worden gebundeld op de websites en in een overzichtelijke folder. Verder wordt een communicatiecampagne op poten gezet. Inwoners en bezoekers ontvangen ook nog kraskaarten bij aankoop vanaf 30 euro, waarmee prijzen te winnen vallen.