De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Nederlandse leveranciers van veroordeelde Oostendse dealer riskeren celstraffen tot 40 maanden

Oostende/Brugge/JabbekeTwee Nederlanders riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen tot 40 maanden voor het bezit, de invoer en verkoop van cannabis, speed, cocaïne en xtc. Beide mannen waren volgens het parket de leveranciers van het kopstuk van een zevenkoppige drugsbende die vooral in Oostende actief was.

 1. Deschildre showt zijn streeklekkers op eerste Open Producenten Dag: “Weldra nog meer plaats om te proeven”
  Oostende

  Deschildre showt zijn streeklek­kers op eerste Open Producen­ten Dag: “Weldra nog meer plaats om te proeven”

  Vlaanderen is rijk aan bedrijven en producenten die met passie en vakkennis topkwaliteit op het bord weten te toveren. Om dat extra in de verf te zetten, wordt komend weekend de eerste editie van Open Producenten Dag georganiseerd. In Oostende neemt onder meer Streekproducten Deschildre deel. Je kan er tijdens een workshop alles leren over het maken van paté. Willy en Karel Deschildre maken op de Oosteroever hun eigen charcuterie. Karel heeft ondertussen nog heel wat uitbreidingsplannen.
 1. Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfunding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbeginnen”
  Play
  Oostende

  Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfun­ding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbegin­nen”

  Ingrid Asseloos (69), een Oostendse vrouw die op La Palma woont, is werkelijk alles kwijt door de vulkaanuitbarsting die het Spaanse eiland sinds een maand teistert. “Mijn huis waaraan ik 3,5 jaar werkte, zit vijf meter diep bedolven onder de lava. Ik huur nu een vakantiewoning ten noorden van het eiland, maar financieel is dat onhoudbaar”, vertelt de vrouw vanuit La Palma. Ze is de wanhoop nabij. Haar zoon is nu een crowdfunding gestart.
 2. Opnieuw forse investering in politie Oostende: 21 extra vacatures én miljoen euro, onder meer om cybercriminelen te klissen
  Oostende

  Opnieuw forse investe­ring in politie Oostende: 21 extra vacatures én miljoen euro, onder meer om cybercrimi­ne­len te klissen

  De lokale politie van Oostende breidt nog maar eens uit met 21 extra personeelsleden en investeert voor een miljoen euro in nieuw materieel, onder meer voertuigen voor de strandpolitie en technologie om cybercrime aan te pakken. Dat blijkt uit de politiebegroting voor 2022. “We blijven hard inzetten op veiligheid", zegt burgemeester Bart Tommelein.