De Nederlanders waren gespecialiseerd in het opzetten van cannanisplantages. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlanders waren gespecialiseerd in het opzetten van cannanisplantages. (illustratiebeeld) © Shutterstock

Nederlandse dealers zoeken gewillige mannen op datingapp en overtuigen hen om cannabisplantages op te zetten: “Wie wilde stoppen, werd bedreigd”

Oostende/Roeselare/PuursZe dachten via een datingapp de liefde van hun leven te vinden, maar werden tijdens hun eerste afspraakje geconfronteerd met een drugsdealer. Twee Nederlanders gebruikten Badoo om gewillige mannen te vinden in Oostende, Roeselare en Puurs, en overtuigden hen vervolgens om een cannabisplantage in hun woning op te zetten. Wie niet meewilde, werd bedreigd. “Mijn cliënt had gevoelens, maar is misschien wat naïef geweest", stelde één van de advocaten. Roland S. (27) en Regi S. (26) kregen zware celstraffen voor hun praktijken.

  1. TERRASTIP. SENSI in Ruddervoorde: "Dineren en slapen op een prachtig kasteeldomein”
    PREMIUM
    Ruddervoorde/Zwevezele

    TERRASTIP. SENSI in Ruddervoor­de: "Dineren en slapen op een prachtig kasteeldo­mein”

    Het is zo rustig gelegen dat zelfs je internetverbinding er af en toe wegvalt. Wie even alle zorgen achter zich wil laten, kan nog tot en met zondag terecht in pop-up SENSI in Ruddervoorde. Chefs Steven Devriendt en Tursen Ringston maken op het kasteeldomein van de Lakebossen eten klaar op een houtgestookte buitenkeuken. De glampingtenten in het bos maken de ervaring helemaal af.