Oostende plaatst nieuwe zeemoji's.
Volledig scherm
Oostende plaatst nieuwe zeemoji's. © LBB

Naast het ‘lachend kakje’ nu ook emoji met mondmasker op Oostends strand

Oostende heeft twee nieuwe ‘zeemoji’s’ geplaatst op het strand. Vorig jaar werden al de moderne oriëntatiepalen met het lachend kakje, een hartje en een smiley geïntroduceerd. Vooral het lachend kakje werd vorig jaar bekend toen het even gestolen werd door studenten. Dit jaar zijn er twee nieuwe palen, waaronder een emoji met een mondmasker, als eerbetoon aan de zorg.

 1. Directrice van De Oostendse Haard opent poederbrief: “Ik ben enorm geschrokken”
  Oostende

  Directrice van De Oostendse Haard opent poeder­brief: “Ik ben enorm geschrok­ken”

  In de kantoren van sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard is donderdagmorgen een poederbrief aangekomen. Directrice Vanessa Vens, ook sp.a-raadslid, opende de brief en sloeg alarm. Alle zeven aanwezigen moesten urenlang binnen blijven. Na de komst van de civiele bescherming bleek het poeder onschadelijk. “Het moet nog even bezinken wat me precies is overkomen”, zegt Vanessa Vens. Er loopt een onderzoek naar de afzender.
 2. Achttal besmettingen bij Oostendse politie, maar korpschef relativeert: “We hebben 350 mensen in dienst en staan nog op code groen”
  Oostende

  Achttal besmettin­gen bij Oostendse politie, maar korpschef relati­veert: “We hebben 350 mensen in dienst en staan nog op code groen”

  Leden van de lokale politie Oostende zijn besmet met het coronavirus. Volgens korpschef Philip Caestecker gaat het om een achttal mensen. De korpschef wil absoluut een grote uitbraak vermijden, maar relativeert ook. “Wij zijn een afspiegeling van de maatschappij en dus zijn besmettingen niet verwonderlijk, ondanks onze strikte voorzorgsmaatregelen. We hebben immers 350 mensen in dienst, die ook een privéleven hebben. Voorlopig is er geen reden tot paniek.”
 3. Oostendse topfestivals blikken vooruit naar de zomer: “We moeten ‘out of the box’ denken”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostendse topfesti­vals blikken vooruit naar de zomer: “We moeten ‘out of the box’ denken”

  Krijgen we een (zo goed als) normale zomer? Laat het ons hopen. Ook de festivalorganisatoren lonken nu al naar juli en augustus om eindelijk de draad opnieuw op te pikken. Bij de buren van Leffingeleuren zijn ze alvast hoopvol gestemd, maar hoe zit het bij de grootste festivals van Oostende? We meten de polsslag op bij Theater Aan Zee, Ostend Beach en Paulusfeesten, die samen goed zijn voor meer dan 150.000 bezoekers en de nodige schwung in de badstad. En er staat duidelijk wat te gebeuren dit jaar.
 1. Landbouwers vragen met lichtstoet aandacht voor hun stiel: “Gronden staan onder druk, vergunningstrajecten vaak problematisch”
  Oudenburg

  Landbou­wers vragen met lichtstoet aandacht voor hun stiel: “Gronden staan onder druk, vergun­ningstra­jec­ten vaak problema­tisch”

  Een opmerkelijke actie in Oudenburg, maandagavond. Daar organiseerde de Boerenbond samen met lokale boeren en tuinders een lichtstoet om ondernemingsruimte te vragen voor de sector. Lokale ondernemer Alexander Maenhoudt liet dan weer zijn nieuwe stal baden in het licht. “De schaarse landbouwgrond en de grote onzekerheid om vergunningen te krijgen, zetten lokale landbouwers en hun opvolgers onder druk”, zegt Joris Vande Vyvere van de Boerenbond
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest