Veel bezoekers bleven op de openingsdag rechtstaan in de Langestraat.
Volledig scherm
Veel bezoekers bleven op de openingsdag rechtstaan in de Langestraat. © LBB

Na drukke zaterdagavond in uitgaansbuurt roept Oostende op om niet samen te troepen: “Spreiding is essentieel”

OostendeDe heropening van de terrassen in Oostende is alles bij elkaar goed verlopen, maar in de uitgaansbuurt rond de Langestraat werd het zaterdagavond wel te druk. Stad Oostende roept daarom iedereen op om alleen daar te blijven als er ook effectief een vrije zitplaats is. “We hebben aan de uitbaters van de beachbars ook gevraagd om indien mogelijk woensdagavond al te openen.”

 1. De Grote Post zet virtueel de deuren wagenwijd open tijdens het KIEMfestival. Ook de eerste echte bezoekers komen langs
  Oostende

  De Grote Post zet virtueel de deuren wagenwijd open tijdens het KIEMfesti­val. Ook de eerste echte bezoekers komen langs

  De draaideuren van cultuurcentrum De Grote Post bleven de afgelopen maanden gesloten, maar achter die deuren werd wel verder gewerkt. Zo kwamen er talrijke artiesten in residentie en waren er opnames voor KIEM. Het resultaat is komend weekend te zien tijdens het online festival. Zaterdag vindt meteen ook de eerste voorstelling plaats met een live publiek. “We zijn blij dat we terug mensen mogen verwelkomen, maar we hebben door corona ook andere manieren ontdekt om het werk van artiesten met een groot publiek te delen. Achter de digitale voordeur schuilen onder andere making of-filmpjes, interviews, sfeervolle Spotifylijstjes en maar liefst negen podcasts en drie exclusieve streams”, vertelt Pascal Lervant.
 2. Vanuit je luie strandstoel kijken naar eerste wedstrijd van de Rode Duivels: “Samenkomen in een toffe sfeer, dat doet echt wel deugd na al die maanden corona”
  PREMIUM
  Oostende/Oudenburg

  Vanuit je luie strand­stoel kijken naar eerste wedstrijd van de Rode Duivels: “Samenkomen in een toffe sfeer, dat doet echt wel deugd na al die maanden corona”

  Ook in Oostende en omstreken werd zaterdagavond gesupporterd voor de Rode Duivels tijdens hun eerste wedstrijd op het EK. In de Langestraat stonden in heel wat cafés de televisie aan en klonk er vanuit die zaken telkens een golf van enthousiasme als er gescoord werd. Over het algemeen bleef het wel rustig. Ook bij de Abdijhoeve in Oudenburg werd een klein EK-dorp opgezet en konden mensen vanuit het strandstoel naar de wedstrijd kijken.