AZ Sint Jan Campuys Henri Serruys in Oostende
Volledig scherm
AZ Sint Jan Campuys Henri Serruys in Oostende © LBB

Minstens 15 gevallen van Zuid-Afrikaanse coronavariant in Oostende: veiligheidscel neemt extra maatregelen, stad roept op tot extra voorzichtigheid

OostendeIn Oostende zijn minstens vijftien gevallen vastgesteld van de besmettelijke Zuid-Afrikaanse coronavariant, onder andere in drie zorginstellingen. “Alle getroffen afdelingen worden in afzondering geplaatst om verdere uitbraken te voorkomen”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). 

 1. Robbie D’Haese (KV Oostende) op zoek naar ticket voor PO1 in Gent: “Passen ons niet aan tegenstander aan”
  Oostende

  Robbie D’Haese (KV Oostende) op zoek naar ticket voor PO1 in Gent: “Passen ons niet aan tegenstan­der aan”

  Enkele concurrenten lieten punten liggen in de strijd voor Play-off 1 en 2, en dus kan KV Oostende maandagavond weer een goeie zaak doen in en tegen AA Gent. De Buffalo’s staan zelf onder grote druk om nog iets van hun seizoen te maken. “Iedereen voelt dat we voor iéts spelen, dat de belangen groot zijn. Maar van eventuele teleurstelling mag geen sprake zijn”, zegt Robbie D’Haese (22)
 2. Jeugdboekenmaand viert 50ste verjaardag! In deze 10 West-Vlaamse boekhandels vind je alvast je gading
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Jeugdboe­ken­maand viert 50ste verjaardag! In deze 10 West-Vlaam­se boekhan­dels vind je alvast je gading

  Voor het 50ste jaar op rij vieren we in maart de Jeugdboekenmaand. Dat is niet alleen een reden om massaal de neus in de boeken te steken, maar zeker ook om iedereen die het lezen mogelijk maakt in de kijker te zetten. En daarmee bedoelen we niet alleen de auteur, illustrator of de drukker, maar ook de mannen en vrouwen die de boeken tot bij ons brengen in de boekhandel. Daarom trokken wij op pad en selecteerden tien bijzondere West-Vlaamse boekhandels. Snuister je mee?
 1. Oostende en Middelkerke zetten maximaal in op informatie en toegankelijkheid vaccinatiecentrum
  Oostende

  Oostende en Middelker­ke zetten maximaal in op informatie en toeganke­lijk­heid vaccinatie­cen­trum

  Binnenkort starten in vaccinatiecentrum Kursaal de vaccinaties voor de brede bevolking. Om de inwoners van Oostende en Middelkerke zo goed mogelijk te informeren werd een uitgebreide lijst opgemaakt met veelgestelde vragen en werd een video gemaakt die stap voor stap toont hoe een bezoek aan het centrum er uit ziet. Ook het callcenter is vanaf nu elke werkdag gratis bereikbaar.
 2. Horeca reageert gemengd op opening op 1 mei: “Nog lang wachten, maar we kunnen wel weer vooruitkijken”
  PREMIUM
  Regio

  Horeca reageert gemengd op opening op 1 mei: “Nog lang wachten, maar we kunnen wel weer vooruitkij­ken”

  De horeca ziet na maanden verplichte sluiting eindelijk licht aan het einde van de tunnel, al is het wel nog bijna twee maanden wachten op een heropening. De meningen zijn dan ook verdeeld over het perspectief dat de regering de sector geeft. De meeste uitbaters die we contacteren blijken echter erg uit te kijken naar 1 mei. “Ik kan niet wachten om voorjaarsgroenten op een bord te dresseren.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!