Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op bezoek in Oostende. Ze komt de versterking voor de kustgemeenten vanuit de federale politie bekijken.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op bezoek in Oostende. Ze komt de versterking voor de kustgemeenten vanuit de federale politie bekijken. © Benny Proot

Minister Verlinden overschouwt ‘haar’ troepen in Oostende: maar zijn ze wel nodig met dit kwakkelweer?

OostendeMinister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kwam woensdag haar troepen aanschouwen in Oostende: de federale politiemensen en ruiters die de kust komen versterken tijdens de zomer. De kustburgemeesters schreeuwden om hulp maar nu lijkt die extra inzet zelfs overbodig door het kwakkelweer. “We moeten inderdaad nog meer inzetten op flexibiliteit, want drukte is weersafhankelijk”, gaf de minister toe. Sommige kustburgemeesters vinden 28 extra politiemensen voor de hele kust dan weer een lachwekkend laag getal.

 1. Energiecrisis zet voorzichtige domper op huwelijksvreugde: “Nog nooit gebeurd, er is nog plaats in de feestzaal volgend jaar”
  PREMIUM
  Oostende

  Energiecri­sis zet voorzichti­ge domper op huwelijks­vreug­de: “Nog nooit gebeurd, er is nog plaats in de feestzaal volgend jaar”

  Op de beurs Trouw en Trends in Oostende weerklonk dan wel romantische muziek op de achtergrond, als het over harde cijfers ging, was er toch wel wat twijfel. “Ja, er wordt nog gefeest”, reageert ceremoniespreekster Sofie Vandamme (26) uit Zwevegem. “Tuurlijk, maar wel met de rem op. Er is zelfs nog plaats in de feestzaal voor volgend jaar”, pikt Piet Hubrecht (36) van salons Denotter in Zedelgem in.
 2. ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van campingmoord uit de doeken
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van camping­moord uit de doeken

  Op het proces rond de campingmoord in Middelkerke zijn maandag de eerste speurders hun getuigenis komen afleggen. De aanwezigen in de Brugse assisenzaal kregen gruwelijke beelden voor ogen, met één rode draad: bloed, bloed en nog eens bloed. Zelfs de politiemensen waren nog steeds onder de indruk van de weerzinwekkende taferelen die ze destijds onder ogen kregen op camping Marva III. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 1. Eerst corona, dan energiecrisis, maar Emmy en Karel investeerden slim en houden deuren van B&B en wellness gewoon open: “We willen graag een zwembad. Dat bekijken we in het voorjaar”
  PREMIUM
  Oostende

  Eerst corona, dan energiecri­sis, maar Emmy en Karel investeer­den slim en houden deuren van B&B en wellness gewoon open: “We willen graag een zwembad. Dat bekijken we in het voorjaar”

  Eind september bestaat Villa Cecha in de Oostendse wijk Stene drie jaar. De eigenaars Emmy Sandor (46) en chef Karel Horemans (53) werkten een concept uit dat focust op gezondheid en aandacht voor de natuur. Na de opstart was er de coronapandemie en nu heerst een energiecrisis, maar aangezien het koppel in heel wat energiebesparende technieken investeerde, kunnen ze deze winter gewoon openblijven. Ze hebben zelfs plannen om een verwarmd zwembad te bouwen.