De Sint-Annakerk van Stene in Oostende
Volledig scherm
De Sint-Annakerk van Stene in Oostende © Beeldbank Onroerend Erfgoed/Joeri Mertens

Minister Diependaele maakt 58.000 euro vrij voor restauratie van glasramen parochiekerk Sint-Anna in Stene

OostendeNa de toekenning van de restauratiepremie voor het Kursaal kwam Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) met nog een andere premie naar de badstad. Voor het kerkje Sint-Anna in de wijk Stene maakt hij bijna 58.000 euro vrij om de glasramen te herstellen. 

 1. Vanuit je luie strandstoel kijken naar eerste wedstrijd van de Rode Duivels: “Samenkomen in een toffe sfeer, dat doet echt wel deugd na al die maanden corona”
  PREMIUM
  Oostende/Oudenburg

  Vanuit je luie strand­stoel kijken naar eerste wedstrijd van de Rode Duivels: “Samenkomen in een toffe sfeer, dat doet echt wel deugd na al die maanden corona”

  Ook in Oostende en omstreken werd zaterdagavond gesupporterd voor de Rode Duivels tijdens hun eerste wedstrijd op het EK. In de Langestraat stonden in heel wat cafés de televisie aan en klonk er vanuit die zaken telkens een golf van enthousiasme als er gescoord werd. Over het algemeen bleef het wel rustig. Ook bij de Abdijhoeve in Oudenburg werd een klein EK-dorp opgezet en konden mensen vanuit het strandstoel naar de wedstrijd kijken.
 2. Terras achter Kursaal krijgt onderhoudsbeurt: “Misschien moet Dikke Mathille hier terug haar plaats krijgen”
  Oostende

  Terras achter Kursaal krijgt onderhouds­beurt: “Misschien moet Dikke Mathille hier terug haar plaats krijgen”

  De Vlaamse overheid kent het Kursaal van Oostende een renovatiepremie van 55.000 euro toe om de sokkel achteraan, tussen de twee trappen, te renoveren. Een noodzakelijk ingreep in wat nochtans een verloren hoekje van het iconische gebouw lijkt te zijn. “Daarom kunnen we er eens over nadenken om het beroemde kunstwerk Dikke Mathille van de Leopold II-laan terug op haar oorspronkelijke plaats aan het Kursaal te zetten", laat schepen Anseeuw (N-VA) een ballonnetje op.