Met de strandrolstoel kunnen gebruikers zelfs op het mulle zand zelfstandig rijden.
Volledig scherm
Met de strandrolstoel kunnen gebruikers zelfs op het mulle zand zelfstandig rijden. © rv

Minder mobiel en zin in een strandbezoek? In Oostende helpt Zon, Zee, Zorgeloos je nu het hele jaar door

OostendeMensen met een beperking die Oostende en het strand willen bezoeken, kunnen nu ook buiten de zomer op woensdag- en zaterdagmiddag een beroep doen op de rolstoelen en assistentie van Zon, Zee, Zorgeloos. Oostende heeft daarmee de primeur aan onze kust.

  1. Brandweer Oostende krijgt nieuwe kazerne aan Molendorpkaai: “Snellere responstijden, betere dekking van het werkingsgebied”
    Oostende

    Brandweer Oostende krijgt nieuwe kazerne aan Molendorp­kaai: “Snellere responstij­den, betere dekking van het werkingsge­bied”

    De brandweerpost Oostende krijgt een nagelnieuwe kazerne. Over de locatie werden verschillende pistes bewandeld, maar de kogel is door de kerk: de Molendorpkaai, waar de stedelijke werkhuizen zich bevinden. “Die locatie zal zorgen voor snellere responstijden en een betere dekking van de haven, de industrie en Bredene”, zegt Dries Van der Veken, postoverste van de Oostendse brandweer. Maar moeten inwoners van het Oostendse centrum of Mariakerke dan niet vrezen voor tragere tussenkomsten?