De rechtbank van Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank van Brugge. © Proot

Mildere straf voor metaaldiefstal in Oostende: “Bij mij werden geen koperen buizen maar kabels gevonden”

OostendeEen 39-jarige Oostendenaar is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor een koperdiefstal. Bij verstek had hij voor twee feiten eerder nochtans twee jaar effectieve celstraf gekregen.

  1. Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente toeristenbelasting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”
    PREMIUM
    Kust

    Knok­ke-Heist voert als laatste kustgemeen­te toeristen­be­las­ting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”

    Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente een toeristenbelasting in. Dat doen ze in de vorm van een jaarlijks forfaitair bedrag pér slaapplaats. Hoeveel de uitbaters betalen, is afhankelijk van het soort logies. Ook wie zijn tweede verblijf verhuurt, zal de belasting betalen. “Maar dan valt de tweede verblijfstaks wel weg”, duidt burgemeester Piet De Groote (GBL). Het is aan de uitbaters van toeristische logies om te beslissen of ze de toeristenbelasting doorrekenen in hun eigen verhuurprijs. Maar hoe zit het aan de rest van de kust? Een overzicht.