Oostendenaar Ferdi Mathys in het Brugse gerechtsgebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Oostendenaar Ferdi Mathys in het Brugse gerechtsgebouw. © De Voogt

“Met m’n kinderen buitenspelen lukt niet meer”: Ferdi (39) loopt al 3 jaar op krukken na arbeidsongeval op werf van Oostends politiekantoor

OostendeHij was een jonge vader, een beloftevol hiphopdanser en een harde werker. De toekomst lachte Oostendenaar Ferdi Mathys (39) toe, maar daar blijft vandaag niet veel meer van over. Drie jaar geleden raakte de dertiger bijna z’n onderbeen kwijt bij een zwaar arbeidsongeval op de werf van het politiecommissariaat in Oostende. “Sindsdien zit ik thuis gevangen met mijn krukken”, vertelt de man. Zij ex-werkgever moest zich vrijdag voor de correctionele rechtbank in Brugge verantwoorden.

 1. Vooruit dient klacht in tegen uitbesteding van thuiszorg in Oostende: “Het kan dat de privatisering onwettelijk is”
  Oostende

  Vooruit dient klacht in tegen uitbeste­ding van thuiszorg in Oostende: “Het kan dat de privatise­ring onwette­lijk is”

  Vooruit legt zich niet neer bij de beslissing van het stadsbestuur om de dienst thuiszorg van het OCMW Oostende te privatiseren en heeft bij de gouverneur een klacht ingediend, die het Agentschap Binnenlands Bestuur zal behandelen. De partij klaagt ook aan dat personeelsleden een misleidend loonvoorstel kregen. “Burgemeester Tommelein belooft dat het personeel aan dezelfde voorwaarden kan blijven werken, maar uit de simulaties blijkt dat momenteel niet.”
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.