Oostendenaar Ferdi Mathys in het Brugse gerechtsgebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Oostendenaar Ferdi Mathys in het Brugse gerechtsgebouw. © De Voogt

“Met m’n kinderen buitenspelen lukt niet meer”: Ferdi (39) loopt al 3 jaar op krukken na arbeidsongeval op werf van Oostends politiekantoor

OostendeHij was een jonge vader, een beloftevol hiphopdanser en een harde werker. De toekomst lachte Oostendenaar Ferdi Mathys (39) toe, maar daar blijft vandaag niet veel meer van over. Drie jaar geleden raakte de dertiger bijna z’n onderbeen kwijt bij een zwaar arbeidsongeval op de werf van het politiecommissariaat in Oostende. “Sindsdien zit ik thuis gevangen met mijn krukken”, vertelt de man. Zij ex-werkgever moest zich vrijdag voor de correctionele rechtbank in Brugge verantwoorden.

  1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
    Streamz

    Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

    Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.