Claude Velter van het Vogelopvangcentrum en schepen Silke Beirens.
Volledig scherm
PREMIUM
Claude Velter van het Vogelopvangcentrum en schepen Silke Beirens. © Benny Proot

Meeuwenteam van Oostende blikt tevreden terug op zijn eerste jaar: “Minder nepeieren gelegd, maar wél meer problemen aangepakt”

OostendeHet eerste seizoen van het meeuwenteam zit erop. Door corona nam de ploeg van het Vogelopvangcentrum een valse start, al ging het toch 151 keer op locatie in Oostende voor een gepaste interventie of advies op maat. Opvallend: er werden 440 minder nepeieren gelegd. “In heel wat gevallen is dit niet nodig én moet je kijken naar de onmiddellijke oorzaak van het probleem", zegt Claude Velter, directeur van het Vogelopvangcentrum.

 1. Martin Defour, al 30 jaar huisfotograaf bij KV Oostende: “De tribunes, de vipfeestjes... Ik heb het allemaal gezien, zoals de paparazzi”
  PREMIUM
  Oostende

  Martin Defour, al 30 jaar huisfoto­graaf bij KV Oostende: “De tribunes, de vipfeest­jes... Ik heb het allemaal gezien, zoals de paparazzi”

  Gewapend met zijn fotocamera staat Martin Defour al 30 jaar langs de zijlijn bij KV Oostende. Met zijn sfeervolle kiekjes van spelers en - vooral - supporters is de 66-jarige Oostendenaar een bekend gezicht. Of het nu sneeuwt, regent of waait: altijd tekent Martin present. “Voor de lens willen mensen altijd een stapje verder gaan.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken