Op die site langs de Assisiëlaan in de wijk Nieuwe Koers bevinden zich de afdeling Mariasteen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege en de Sint-Franciscuskerk.
Volledig scherm
Op die site langs de Assisiëlaan in de wijk Nieuwe Koers bevinden zich de afdeling Mariasteen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege en de Sint-Franciscuskerk. © TVA

Masterplan voor site langs Assisiëlaan: school Mariasteen breidt uit, kerk krijgt deels sociale functie en bouw van 12 gezinswoningen

OostendeEr is een masterplan voor de site langs de Assisiëlaan in de Nieuwe Koerswijk. Daar bevinden zich nu de school Mariasteen, onderdeel van het Onze-Lieve-Vrouwecollege (OLVO), en de Sint-Franciscuskerk. Het masterplan zorgt ervoor dat de school kan uitbreiden, het kerkgebouw gedeeltelijk een nieuwe functie krijgt en dat er twaalf gezinswoningen bijkomen op het achterliggende perceel.

 1. Powerboatracer (59) riskeert 10 jaar cel na vondst van 1,5 ton cocaïne: “Bounty is toepasselijke naam van boot. Zwart vanbuiten, wit vanbinnen”
  PREMIUM
  Gent/Oostende

  Powerboat­ra­cer (59) riskeert 10 jaar cel na vondst van 1,5 ton cocaïne: “Bounty is toepasse­lij­ke naam van boot. Zwart vanbuiten, wit vanbinnen”

  De Oostendse powerboatracer Nico H. (58) riskeert nu 10 jaar gevangenis, nadat hij in beroep was gegaan tegen zijn celstraf van 8 jaar. Op zijn vissersboot Bounty II werd achter een valse wand ruim anderhalve ton cocaïne met een straatwaarde van 225 miljoen euro aangetroffen. De Nederlandse zakenpartner van de Oostendenaar riskeert eveneens 10 jaar cel. “We moeten streng straffen, anders lokken we het drugsmilieu vanuit Antwerpen”, meent de procureur-generaal.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"