Marjan Maeckelbergh aan het werk aan een ‘urban surfster’.
Volledig scherm
Marjan Maeckelbergh aan het werk aan een ‘urban surfster’. © rv

Marjan zet surfsters in de spotlight met streetart: “Het zijn kleine gelukjes die het dagelijks leven mooi maken”

OostendeHeb jij de urban surfster al gezien? Het figuurtje van de Oostendse Marjan Maeckelbergh (34) duikt op aan verschillende surfclubs aan de kust en op de gevels van heel wat surfsters. “Surfen is een levensstijl. Je moet je een beetje vrijvechten. Er zijn niet zo veel vrouwen die surfen en ik wou hen toch extra in de kijker plaatsen met mijn streetart”, vertelt Marjan.

 1. Minder Le Homard et la Moule, meer zeewier... ‘Seaweedchef’ maakt keuze: “Ons restaurant openen we slechts twee dagen, en alleen als het ‘normaal’ kan”
  PREMIUM
  Bredene

  Minder Le Homard et la Moule, meer zeewier... ‘Seaweed­chef’ maakt keuze: “Ons restaurant openen we slechts twee dagen, en alleen als het ‘normaal’ kan”

  “Na 25 jaar Le Homard et la Moule voel ik soms dat het genoeg is geweest. Mijn ambitie is niet weg, maar ik voel dat ik me wil toespitsen op Studio Zeewier.” De Bredense ‘seaweedchef’ Donald Deschagt (58) zal zijn bekende restaurant minder openen – een terras staat er zaterdag alleszins al niet. Maar zijn passie voor zeewier blijft onaangeroerd, wat zeggen we, is vuriger dan ooit. “Ik hebben nog zoveel leuke ideeën voor producten met zeewier.”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”