Tommy J. op het beklaagdenbankje in de Brugse rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Tommy J. op het beklaagdenbankje in de Brugse rechtbank. © Siebe De Voogt

Man steekt beste vriend dood in het hart en riskeert slechts 5 jaar cel: “Ongelooflijk weinig, maar het is de maximumstraf”

Tommy J. (32) uit Oostende riskeert 5 jaar cel, nadat hij zijn beste vriend Will Deweert (55) om het leven bracht met een steakmes. Volgens het parket had de man niet de intentie om het slachtoffer te doden. Een assisenproces bleef dan ook uit. “Vijf jaar is ongelooflijk weinig voor deze feiten, maar het is nu eenmaal de maximumstraf", stelt procureur Céline d’Havé.

 1. Van mammoetresten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetroffen in de West-Vlaamse bodem
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van mammoetres­ten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetrof­fen in de West-Vlaam­se bodem

  Er al eens bij stilgestaan wat er eeuwen geleden gebeurde op de plek waar je nu zit of staat? Voor archeologen is dat dagdagelijkse kost. Zij speuren naar sporen van leven en bedrijvigheid uit het verleden en ontdekken zo af en toe ware archeologische schatten. Ook in West-Vlaanderen wordt de ondergrond met de regelmaat van de klok onder de loep genomen met nu en dan spraakmakende vondsten tot gevolg. Wij groeven niet in de bodem, maar in ons archief en duikelden enkele tot de verbeelding sprekende West-Vlaamse archeologische vondsten op.
 2. Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimtevaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-raket tonen”
  Oostende

  Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimte­vaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-ra­ket tonen”

  4 september, de openingsdatum van Astropolis in Oostende, nadert met rasse schreden. Het Astrocafé begroette al de eerste klanten, en nu neemt directeur Patrick Jaecques ons mee doorheen het gebouw waar je alles over de ruimtevaart en sterrenkunde zal ontdekken. “De echte helm en handschoenen van een astronaut, de eerste Europese maanrover... Je zal het hier allemaal zien.”