Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Koen Moreau

Man overlijdt na val van torenkraan op werf appartementsgebouw

OostendeOp een bouwwerf in de Troonstraat in Oostende is donderdagmorgen het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Al snel werd duidelijk dat het slachtoffer van een hoge torenkraan was gevallen. 

 1. Nultolerantie voor gebrekkige fietsverlichting in Oostende: “Meteen boete. Jongeren onder de 16 moeten verplicht op verkeersles”
  Oostende

  Nultoleran­tie voor gebrekkige fietsver­lich­ting in Oostende: “Meteen boete. Jongeren onder de 16 moeten verplicht op verkeers­les”

  “We voeren een lik-op-stukbeleid: er volgt geen waarschuwing meer, maar meteen een boete. Je fietslicht moét branden op het moment dat het vereist is.” De politie van Oostende zet vanaf november tot eind januari hard in op fietscontroles in de stad. “Wie jonger dan 16 jaar is en dus geen boete kan krijgen, moet verplicht op verkeerscursus op woensdagnamiddag.”
 2. Stadsmedewerkers helpen bezoekers op begraafplaats naar aanleiding van Allerzielen
  Oostende

  Stadsmede­wer­kers helpen bezoekers op begraaf­plaats naar aanleiding van Allerzie­len

  De periode rond 1 november is traditioneel een drukke periode op alle begraafplaatsen. Op de grootste begraafplaats van Oostende, aan de Stuiverstraat, zullen daarom medewerkers van Stad Oostende aanwezig zijn. Wie vragen heeft, bijvoorbeeld over de locatie of de concessie van een graf, kan bij hen terecht op zaterdag 30 oktober en op zondag 31 oktober telkens van 9 tot 12 uur en op maandag 1 november van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Via www.oostende.be/begraafplaatsen kan ook online de locatie van het graf van een overleden familielid of dierbare opgezocht worden.