De mobilhome op de bedrijvensite in de Pottenbakkerstraat brandde nagenoeg volledig uit.
Volledig scherm
De mobilhome op de bedrijvensite in de Pottenbakkerstraat brandde nagenoeg volledig uit. © Bart Boterman

Man (31) aangehouden wegens brandstichting in mobilhome

OostendeEen 31-jarige Syriër is aangehouden op verdenking van brandstichting in een mobilhome in Oostende. Die stond geparkeerd achteraan het bedrijventerrein in de Pottenbakkerstraat en brandde volledig uit op woensdag 7 juli.

 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. 12 nieuwe infopunten en een kunstproject. Zo werkt Oostende aan een dementievriendelijke stad
  Oostende

  12 nieuwe infopunten en een kunstpro­ject. Zo werkt Oostende aan een dementie­vrien­de­lij­ke stad

  Vandaag hebben 122.000 mensen in Vlaanderen een of andere vorm van dementie. In Oostende is er bovendien het probleem van de dubbele vergrijzing, waarbij niet enkel de eigen bevolking ouder wordt, maar ook heel wat tweedeverblijvers zich op latere leeftijd aan zee komen vestigen. Er wordt dan ook verwacht dat het aantal mensen met dementie nog zal toenemen. De stad wil daarom het bewustzijn rond de ziekte vergroten. Dat doen ze door enerzijds nieuwe infopunten op te zetten, maar ook door het project Head Turning.