Bénédicte en Léa zijn sinds dinsdagavond spoorloos.
Volledig scherm
Bénédicte en Léa zijn sinds dinsdagavond spoorloos. © Federale Politie/RV

Mama Bénédicte (35) en dochtertje Léa (8) namen toch de trein naar Luik voor ze verdwenen

Oostende/LuikBénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa Leenders-Demoulin (8) zijn sinds dinsdagavond spoorloos na een verblijf in Oostende. Het was aanvankelijk niet zeker of het duo Oostende had verlaten, maar de politie bevestigt in een nieuw opsporingsbericht dat moeder en dochter die avond wel degelijk de trein namen naar Luik. Om 23.20 uur werden ze het laatst gezien in het station Guillemins. 

 1. Controle van politie zet discussie over dierenasiel op scherp: “Als het zo verdergaat, kunnen we geen honden meer opvangen”
  PREMIUM
  oostende

  Controle van politie zet discussie over dieren­asiel op scherp: “Als het zo verdergaat, kunnen we geen honden meer opvangen”

  Het gebouw van dierenasiel Blauw Kruis van de Kust in Oostende voldoet niet aan de opgestelde voorwaarden, zo stelde de lokale politie woensdag vast na een grondige controle. De controle kwam er na klachten van omwonenden, maar schiet in het verkeerde keelgat bij voorzitter Fabrice Goffin. De belabberde staat van het gebouw is immers net de reden waarom het asiel een nieuwbouw wil, maar voor de financiering daarvan werd nog geen overeenkomst gevonden met de stad. Het conflict tussen het dierenasiel en de stad heeft daarmee opnieuw een kookpunt bereikt.
 2. De mysterieuze verdwijning van Bénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa (8): “Kom terug naar huis, iedereen is bezorgd”
  PREMIUM

  De mysterieu­ze verdwij­ning van Bénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa (8): “Kom terug naar huis, iedereen is bezorgd”

  Wat is er gebeurd met Bénédicte Demoulin (35) en haar dochter Léa (8)? De twee vertrokken naar Oostende voor een weekendje zee, het was de verjaardag van haar dochter. Dinsdagavond zijn ze rond 23:20 uur voor het laatst gezien in het station Guillemins - Luik, sindsdien ontbreekt ieder spoor. “Kom naar huis Bénédicte, iedereen is bezorgd”, zegt haar zus Laurie (27). “We missen jullie. Ik hoop echt dat er niks ergs gebeurd is.”