Michael Vanhee (Vooruit) met zijn sjerp als gemeenteraadslid.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Vanhee (Vooruit) met zijn sjerp als gemeenteraadslid. © LBB

Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoliticus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”

OostendeStrak in het pak, steevast met de sjerp om en een echte volksmens: Michael Vanhee is met nog geen 26 lentes op de teller één van de jongste gemeenteraadsleden in Oostende, maar hij heeft een oude ziel. “Van mijn grootouders kreeg ik mee dat ik me deftig moest kleden”, vertelt de jongeman, die opgroeide in de sociale woonwijk Nieuwe Stad en zich inzet voor Vooruit. “Met mijn kledij laat ik ook zien dat je niet welgesteld hoeft te zijn om iets te bereiken.”

  1. Nieuwkomer Alessandro Albanese (KV Oostende) wil zich bewijzen: “De Duitse speelstijl ligt me”
    VOETBAL 1A

    Nieuwkomer Alessandro Albanese (KV Oostende) wil zich bewijzen: “De Duitse speelstijl ligt me”

    Alessandro Albanese (22) is één van de drie nieuwe gezichten bij KV Oostende. De flankaanvaller moet voor extra diepgang en offensieve opties zorgen. Vorig jaar brak hij nog door bij Waasland-Beveren in de hoogste klasse, zijn speelminuten bij de degradant waren tot voor kort op één hand te tellen. “Bij KVO vind ik het speelplezier terug”, vertelt de geboren Luikenaar.