Gaten voor vliegtuigspotters in omheining luchthaven Oostende
Volledig scherm
Gaten voor vliegtuigspotters in omheining luchthaven Oostende © Benny Proot

Luchthaven Oostende voorziet speciale gaten in omheining voor spotters

OostendeSpotters op Luchthaven Oostende-Brugge hebben vanaf nu beter zicht op de vliegtuigen. Op verschillende plekken in de omheining rond het vliegveld zijn speciale gaten gemaakt waar spotters hun cameralens door kunnen steken.

 1. Haven Oostende zet in op groei en bouwt nieuwe loods. “Met een stijgende tewerkstelling zijn we een belangrijke meerwaarde voor de regio”

  Haven Oostende zet in op groei en bouwt nieuwe loods. “Met een stijgende tewerkstel­ling zijn we een belangrij­ke meerwaarde voor de regio”

  Haven Oostende stelde donderdag hun jaarverslag voor, waaruit blijkt dat ze het beste financiële resultaat geboekt hebben sinds 1998. Daarnaast is ook de tewerkstelling in stijgende lijn. De haven en dochteronderneming REBO kondigden meteen ook een grote investering aan. “We willen stappen zetten om als moderne haven deel uit te maken van de logistieke keten”, klinkt het.
  Oostende
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Matthieu Bonne begint aan laatste 48 uur van wereldrecordpoging. “De wind blijft ons parten spelen”

  Matthieu Bonne begint aan laatste 48 uur van wereldre­cord­po­ging. “De wind blijft ons parten spelen”

  Matthieu Bonne zit ondertussen al vijf dagen op de fiets met slechts enkele uurtjes slaap per dag. Hij wil in Phoenix het wereldrecord zo veel mogelijk kilometers fietsen op een week verbreken. Hij moet daarvoor zeker 3590 kilometer afleggen. Op de vijfde dag was de wind opnieuw zijn grootste vijand, terwijl ook de vermoeidheid hem ondertussen parten begint te spelen. “Alles begint nu echt pijn te doen.”
  Oostende