Schrijfster Lize Spit had haar oog op dit villaatje laten vallen, maar 't is al verkocht, zo blijkt.
Volledig scherm
Schrijfster Lize Spit had haar oog op dit villaatje laten vallen, maar 't is al verkocht, zo blijkt. © Benny Proot - Belga

Lize Spit wilde er een schrijversresidentie maar vakantievilla Wilhermine krijgt andere bestemming

OostendeSchrijfster Lize Spit, bekend van onder meer Het Smelt, heeft op haar sociale media gepleit om van het leegstaande villaatje Wilhermine in de Duinhelmstraat in Oostende een schrijversresidentie te maken. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld), die niet ver van dat stukje bouwkundig erfgoed woont, laat weten dat het pand intussen verkocht is.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Hij heeft mijn moeder volledig in zijn macht”: 74-jarige man riskeert celstraf nadat hij zoon van partner (85) ervan beschuldigt erfenis te stelen

  “Hij heeft mijn moeder volledig in zijn macht”: 74-jarige man riskeert celstraf nadat hij zoon van partner (85) ervan beschul­digt erfenis te stelen

  Een 74-jarige man uit Oostende riskeert 37 maanden cel voor valsheid in geschrifte en lasterlijke aangifte. H.A. zou medische attesten vervalst hebben om zijn 85-jarige, handelingsonbekwame partner uit de bewindvoering te krijgen. Volgens de bewindvoerster van de vrouw is dat met een duidelijke reden: “Hij wil aan haar geld.” De zoon van de vrouw had enkele jaren geleden zelfs een klacht aan zijn been.
  Oostende