Het lijk werd aangetroffen in een leegstaand pand in de Koninginnelaan in Oostende.
Volledig scherm
Het lijk werd aangetroffen in een leegstaand pand in de Koninginnelaan in Oostende. © Bart Boterman

Lijk in kraakpand: verdachte en slachtoffer kregen het eerder al met elkaar aan de stok

OostendeHet lijk dat donderdagmorgen werd aangetroffen in de kelder van een leegstaand pand in de Koninginnelaan in Oostende, is volgens het Brugse parket dat van een man (35) met Eritrese nationaliteit. De man was ernstig verminkt, met snijwonden en brandplekken op zijn lichaam. Dat werd bevestigd aan onze redactie.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoliticus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”
  PREMIUM
  Oostende

  Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoli­ti­cus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”

  Strak in het pak, steevast met de sjerp om en een echte volksmens: Michael Vanhee is met nog geen 26 lentes op de teller één van de jongste gemeenteraadsleden in Oostende, maar hij heeft een oude ziel. “Van mijn grootouders kreeg ik mee dat ik me deftig moest kleden”, vertelt de jongeman, die opgroeide in de sociale woonwijk Nieuwe Stad en zich inzet voor Vooruit. “Met mijn kledij laat ik ook zien dat je niet welgesteld hoeft te zijn om iets te bereiken.”
 1. Zijn deze twee vrouwen op inbrekerspad in Oostende en Bredene? “Gewacht tot we vertrokken waren, flat in grote wanorde achtergelaten”
  Oostende/Bredene

  Zijn deze twee vrouwen op inbrekers­pad in Oostende en Bredene? “Gewacht tot we vertrokken waren, flat in grote wanorde achtergela­ten”

  Johan De Jonghe (58) uit de Verlaatstraat in Oostende trof woensdagmiddag zijn flat aan in grote wanorde. Alles werd doorzocht en er bleek heel wat gestolen. “Twee dames werden in de buurt gespot voor en na de inbraak. Zij zitten er ongetwijfeld voor iets tussen. Een buurvrouw zag ze ook de hele tijd observeren.” Mogelijk zijn ze ook verantwoordelijk voor andere inbraken, zoals op dinsdag in Bredene.