De scheepvaartpolitie brengt het lichaam aan land, aan de achterkant van het station.
Volledig scherm
De scheepvaartpolitie brengt het lichaam aan land, aan de achterkant van het station. © Bart Boterman

Lijk aangetroffen op volle zee door sportvisser, nog niet geïdentificeerd slachtoffer lag al minstens een maand in zee

De Panne/OostendeOp volle zee voor de kust van De Panne, vlakbij de Franse grens en zandbank Buitenratel, is donderdagvoormiddag een lijk opgemerkt door een sportvisser. Het lichaam is overgebracht naar de haven van Oostende. Het gaat in elk geval om een man, maar hij is nog niet geïdentificeerd. Volgens de wetsdokter ligt het lichaam al meer dan een maand in het water.

 1. Camerabeelden tonen spectaculaire achtervolging van Middelkerke tot in Oostende, waarbij bestuurder rotonde verkeerd oprijdt
  Middelkerke/Oostende

  Camerabeel­den tonen spectacu­lai­re achtervol­ging van Middelker­ke tot in Oostende, waarbij bestuurder rotonde verkeerd oprijdt

  De lokale politie Middelkerke heeft beelden vrijgegeven van een spectaculaire achtervolging. Die vond plaats van in Middelkerke tot in Oostende. Je ziet hoe een bestuurder met hoge snelheid wegvlucht, met een colonne combi’s en politiemotards in zijn kielzog. Daarbij neemt de automobilist onder meer de andere kant van de rotonde aan de Duinkerkseweg en Torhoutsesteenweg in Oostende. De man is intussen aangehouden. Die video vind je hieronder.
 1. Bredene krijgt groen licht om vaccinatiecentrum in te richten en toont hoe dat in zijn werk zal gaan
  Bredene

  Bredene krijgt groen licht om vaccinatie­cen­trum in te richten en toont hoe dat in zijn werk zal gaan

  Bredene heeft goedkeuring gekregen om het MEC Staf Versluys te gebruiken als vaccinatiecentrum voor de eigen inwoners en de inwoners van de Vuurtorenwijk in Oostende. De gemeente heeft nu twee weken tijd om de infrastructuur klaar te zetten. De bedoeling is om dan proef te draaien en tegen 15 februari is het centrum standby om van start te gaan. Het gemeentebestuur is tevreden.
 2. Belgische kustwacht controleert lage-emissezone op de Noordzee met sniffervliegtuig
  Oostende

  Belgische kustwacht contro­leert la­ge-emissezone op de Noordzee met sniffer­vlieg­tuig

  De Belgische Kustwacht gebruikt sinds 2016 een zogenaamde sniffersensor aan boord van het vliegtuig van de Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee (BMM) om te hoge uitstoot te detecteren. De sensor kon al zwavel waarnemen en sinds kort ook stikstof. Minister van Noordzee Vincent van Quickenborne ging gisteren mee aan boord en zag hoe een overtreding werd vastgesteld.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt