Michelle Vanhakendover, die vandaag 60 jaar wordt, sluit haar boetiek Michelle in Oostende. "Ik wil mijn pensioen niet starten met een schuldenberg."
Volledig scherm
PREMIUM
Michelle Vanhakendover, die vandaag 60 jaar wordt, sluit haar boetiek Michelle in Oostende. "Ik wil mijn pensioen niet starten met een schuldenberg." © Benny Proot

“Liever zelf kiezen voor afscheid in schoonheid dan gedwongen faillissement”: deze 4 fiere handelaars trekken er de stekker uit na corona

‘Totale uitverkoop’ plaatsten zij afgelopen dinsdag voor het etalageraam. Met een bloedend hart, maar het gaat niet meer. Corona heeft diepe financiële wonden geslagen bij veel fiere handelaars. “We willen niet wachten tot het te laat is en zelf de beslissing nemen”, klinkt het bij Michelle (60), negen jaar fiere bazin van de gelijknamige boetiek in Oostende, en haar collega’s. “Een beslissing met het verstand”, voegt Annabel toe, al 15 jaar vaste waarde met haar kledingzaak IO in Jabbeke. Corona was helaas sterker. Vier getuigenissen van vier fiere ondernemers.

 1. “De ‘selfienemers’ vormen het grootste probleem”: tientallen vrijwilligers zijn de bodyguards van de zeehonden aan onze kust
  PREMIUM
  Kust

  “De ‘selfiene­mers’ vormen het grootste probleem”: tientallen vrijwilli­gers zijn de bodyguards van de zeehonden aan onze kust

  Sinds de lockdown vorig jaar hebben de zeehonden een vaste stek aan de westelijke strekdam in Oostende. Toen de bezoekers terugkwamen, viel het Inge De Bruycker en Colette De Meyer op hoe nieuwsgierigen de dieren telkens lastig vielen. Ze bleven daarom waken bij de zeehonden. Bijna een jaar later staan de dames er nog altijd. Maar ze zijn allang niet meer de enige. Over de hele kust zakken er al 60 vrijwilligers bij regen en wind naar het strand af als een zeehond er komt rusten. “We zullen allemaal met deze dieren moeten leren leven.”
 1. Strandredders dit jaar maand vroeger op post: “Als de grenzen dicht blijven, zal de Belg massaal naar eigen kust trekken”
  PREMIUM
  Kust

  Strandred­ders dit jaar maand vroeger op post: “Als de grenzen dicht blijven, zal de Belg massaal naar eigen kust trekken”

  Goed nieuws voor de trouwe badgasten aan onze kust. De kustgemeenten verwachten dat de Belg vroeger dan andere jaren massaal naar onze zee zal trekken bij mooi weer en de helft zet vanaf het Hemelvaartweekend al redders in. Blankenberge opent zelfs álle reddersposten permanent vanaf 13 mei. Is burgemeester Daphné Dumery (N-VA) niet bevreesd voor een uit de hand gelopen stormloop, zoals afgelopen zomer?
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht