Archieffoto ter illustratie. Een kajak opgepikt door de scheepvaartpolitie in Zeebrugge, nadat een transmigrant er in juni de oversteek probeerde mee te maken.
Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. Een kajak opgepikt door de scheepvaartpolitie in Zeebrugge, nadat een transmigrant er in juni de oversteek probeerde mee te maken. © SPN

Lege boot met zeven zwemvesten aangetroffen voor kust van Oostende: “Opvarenden waren zo goed als zeker al gered”

OostendeZo’n 30 kilometer voor de kust van Oostende is zaterdagnamiddag opnieuw een lege rubberboot aangetroffen. Omdat ook zeven zwemvesten werden teruggevonden, zetten de kustreddingsdiensten een zoekactie op. “Maar die leverde niets op”, zegt kapitein Dries Boodts van het MRCC. “Zo goed als zeker waren de opvarenden al gered.”

 1. Colruyt Group kweekt vanaf dit voorjaar Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrekken”
  Nieuwpoort

  Colruyt Group kweekt vanaf dit voorjaar Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrek­ken”

  In de Oostendse haven zijn zondag voorbereidingen gestart voor de eerste commerciële zeeboerderij waar Belgische mosselen gekweekt worden. Nadat de veiligheidszone is afgebakend, worden de eerste 10 mossellijnen in het water gelegd. Tegen het project loopt wel nog een juridische procedure voor de Raad van State. Het Nieuwpoortse stadsbestuur is namelijk tegen.
 2. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
  PREMIUM
  Oostkamp/Oostende/Antwerpen

  Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

  “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Lege opblaasbootjes en kajak gevonden voor Belgische kust: “Kans bestaat dat er lichamen zullen aanspoelen”
  Oostende

  Lege opblaas­boot­jes en kajak gevonden voor Belgische kust: “Kans bestaat dat er lichamen zullen aanspoelen”

  Voor de Belgische kust heeft de scheepvaartpolitie afgelopen weekend verscheidene lege opblaasbootjes en een lege kajak aangetroffen, stuurloos drijvend op het water. “Het vermoeden is groot dat het gaat om vaartuigen die gebruikt werden in het kader van mensensmokkel. Als we lege bootjes aantreffen, vrezen we het ergste”, zegt procureur Frank Demeester van het Brugse parket.