Stadsmarinier Jan Dhondt, kabinetsmedewerker van Bart Tommelein Delphine Vanroose, stadsmarinier Lars Cattrijsse en kabinetsmedewerker van Maxim Donck Kim Muyllaert.
Volledig scherm
Stadsmarinier Jan Dhondt, kabinetsmedewerker van Bart Tommelein Delphine Vanroose, stadsmarinier Lars Cattrijsse en kabinetsmedewerker van Maxim Donck Kim Muyllaert. © Benny Proot

Langverwachte Wijkbabbels gaan in oktober van start: “Vertraging heeft niet alleen met corona te maken”

OostendeDrie jaar is het geleden dat Oostendse wijkbewoners nog uitgenodigd werden voor een inspraakmoment van de stad, maar de langverwachte opvolger voor de wijkraad gaat dit najaar van start. “Het laatste jaar van de legislatuur waren de wijkraden al minder. Wij wilden het initiatief moderniseren en toen kwam corona", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

 1. Deen blijft vast voor ontvoering van Oostendenaar in drugsmilieu: "Hij is bereid om een verklaring af te leggen”
  Oostende

  Deen blijft vast voor ontvoering van Oostende­naar in drugsmili­eu: "Hij is bereid om een verklaring af te leggen”

  Een 21-jarige Deen blijft een maand langer in de cel voor de ontvoering van een 23-jarige Oostendenaar. Het slachtoffer werd afgelopen zomer gekidnapt door leden van de Deense drugsmaffia. Drie verdachten werden gearresteerd, maar slechts één werd al uitgeleverd aan ons land. “Hij is bereid om een verklaring af te leggen”, zegt zijn advocaat Pieterjan Dens.
 2. Vooruit dient klacht in tegen uitbesteding van thuiszorg in Oostende: “Het kan dat de privatisering onwettelijk is”
  Oostende

  Vooruit dient klacht in tegen uitbeste­ding van thuiszorg in Oostende: “Het kan dat de privatise­ring onwette­lijk is”

  Vooruit legt zich niet neer bij de beslissing van het stadsbestuur om de dienst thuiszorg van het OCMW Oostende te privatiseren en heeft bij de gouverneur een klacht ingediend, die het Agentschap Binnenlands Bestuur zal behandelen. De partij klaagt ook aan dat personeelsleden een misleidend loonvoorstel kregen. “Burgemeester Tommelein belooft dat het personeel aan dezelfde voorwaarden kan blijven werken, maar uit de simulaties blijkt dat momenteel niet.”