Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Getty Images/Westend61

Landbouwers krijgen controleurs over de vloer nadat mestsappen in beek vloeien: pv opgesteld

OostendeTwee landbouwbedrijven in de Grintweg in Zandvoorde (Oostende) hebben vrijdag onverwacht bezoek gekregen in verband met inbreuken op de milieuwetgeving. Aanleiding was een probleem met mestopslag want mestsappen vloeiden samen met het regenwater in een naburige beek. 

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. IN BEELD. Preuteleute geeft groot feest in uitverkochte Diaz Arena: “Zeker voor herhaling vatbaar”
  Oostende

  IN BEELD. Preuteleu­te geeft groot feest in uitverkoch­te Diaz Arena: “Zeker voor herhaling vatbaar”

  Preuteleute heeft zaterdagavond 14 mei het beste van zichzelf gegeven in een uitverkochte Diaz Arena in Oostende. Het is de eerste Belgische groep ooit die in een uitverkocht voetbalstadion heeft opgetreden. Negenduizend mensen stonden te popelen om er een groot feest van te maken. En wat een feest is het geworden. De mannen van Preuteleute hopen het alvast nog eens te mogen doen.
 3. Dini neemt het roer van de familierederij over. “Je moet op je strepen staan als vrouw in de visserij”
  PREMIUM
  Oostende

  Dini neemt het roer van de familiere­de­rij over. “Je moet op je strepen staan als vrouw in de visserij”

  Luc Bogaert is met de O.62 al decennia lang een vaste waarde aan de Vistrap in Oostende. De bekende visser gaat met pensioen en dochter Dini (37) neemt het roer van de rederij over. Op de Vistrap is ze al 15 jaar een bekend gezicht als verkoopster. “Je moet als vrouw je mannetje kunnen staan in de visserij, maar iedereen kent me ondertussen al. Mijn papa blijft ook achter me staan. Zonder hem zou ik het niet kunnen.” Tijd voor een gesprek met één van de straffe madammen van de Oostendse visserij over de toekomst, de liefde en roots.