In De Grote Post werden de koppen bij elkaar gestoken op de ideeën van de vrijwilligers te koppelen aan de samenwerking van de lokale partners.
Volledig scherm
In De Grote Post werden de koppen bij elkaar gestoken op de ideeën van de vrijwilligers te koppelen aan de samenwerking van de lokale partners. © Maikel Marichael

Laatste fase participatieproject De Grote Invitatie achter de rug: “Het potentieel van Oostende volledig proberen te benutten”

OostendeIn De Grote Post in Oostende is de laatste fase van het participatieproject De Grote Invitatie georganiseerd. Het project gaat uit van het Vlaams Architectuurinstituut en werkt samen met dertig buurtbewoners om drie wijken in de badstad aantrekkelijker te maken: Mariakerke, de Vuurtorenwijk en het Westerkwartier. Op de slotdag stelden de vrijwilligers hun  ideeën voor aan lokale partners in de hoop samen met een concreet plan te komen. Die plannen worden uiteindelijk voorgesteld op het festival van de architectuur dat doorgaat tussen 14 en 17 oktober.

 1. MIJN DORP. Annemie De Leyn, bezige bij voor de cultuur in Bredene: “Een ijsvogel of reiger aan de Spuikom zien... Puur genieten”
  PREMIUM
  Bredene

  MIJN DORP. Annemie De Leyn, bezige bij voor de cultuur in Bredene: “Een ijsvogel of reiger aan de Spuikom zien... Puur genieten”

  “De mooiste momenten zijn de activiteiten waarbij veel inwoners samenkomen." Wie aan het culturele leven in Bredene denkt, stelt er zich meteen ook Annemie De Leyn bij voor. De voorzitter van heemkring Ter Cuere en de Cultuurraad zet zich ook enorm in voor lokale verenigingen én de strijd tegen armoede. Een straffe madam, die zich blij voelt als ze onder de mensen is, maar evengoed tot rust kan komen in de natuur van haar gemeente.
 2. Nieuwe, duurzame verlichting in de bib verhoogt comfort en verlaagt energieverbruik: “Hiermee besparen we meer dan 40.000 euro per jaar”
  Oostende

  Nieuwe, duurzame verlich­ting in de bib verhoogt comfort en verlaagt energiever­bruik: “Hiermee besparen we meer dan 40.000 euro per jaar”

  Onlangs werd de verlichting van de Oostendse bibliotheek volledig vernieuwd. Vanaf nu hangen er duurzame, slimme ledlampen. Dit verhoogt het comfort van de bezoeker en verlaagt het energieverbruik van de bibliotheek. Dit levert de stad meteen een besparing van meer dan 40.000 euro per jaar op. De vernieuwing kadert binnen het budgetneutrale energiezorgplan voor de Oostendse stadsgebouwen en kwam er met financiële steun van de provincie West-Vlaanderen.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.