Maandag zakten ook enkele spelers van voetbalclub KV Oostende voor de middagtraining af naar sportcentrum Mr. V-Arena om er een mooie hoeveelheid van liefst 100 kg sportkledij te doneren.
Volledig scherm
Maandag zakten ook enkele spelers van voetbalclub KV Oostende voor de middagtraining af naar sportcentrum Mr. V-Arena om er een mooie hoeveelheid van liefst 100 kg sportkledij te doneren. © LBB

KV Oostende schenkt 100 kg aan sportkledij voor jongeren: “Het project is een succes, we hebben al 1,2 ton sportspullen ingezameld”

oostendeStad Oostende heeft dit jaar al 1,2 ton aan sportgerief opgehaald. Ook KV Oostende deed maandag een duit in het zakje door maar liefst 100 kg aan kledij te doneren. De spullen en kledij worden niet zomaar uitgedeeld, maar opnieuw verkocht via de Kringwinkel Kust. Op die manier kan iedereen aan een goedkoper tarief tweedehands sportgerief aanschaffen. Dankzij de UiTPAS krijgen gezinnen die het moeilijk hebben nog eens een extra korting.

  1. Weesgedichten sieren massaal Oostendse ramen
    oostende

    Weesgedich­ten sieren massaal Oostendse ramen

    Tijdens de Poëzieweek - die loopt van 26 januari tot 1 februari – wil Stad Oostende poëzie op een laagdrempelige manier in het straatbeeld brengen. Daarom neemt de Bibliotheek opnieuw deel aan #Weesgedichten. Inwoners konden via deze actie gedichten ‘adopteren’ en laten aanbrengen op hun raam. Vrijwilligers en leerlingen van het Ensorinstituut brachten de gedichten aan op de ramen. Het resultaat kan bewonderd worden via een fiets – en wandelroute tijdens de Poëzieweek.