De hulpdiensten proberen het slachtoffer (17) nog te reanimeren. Maar alle hulp kwam te laat.
Volledig scherm
PREMIUM
De hulpdiensten proberen het slachtoffer (17) nog te reanimeren. Maar alle hulp kwam te laat. © Bart Boterman

Kustreddingsdienst pleit voor meer zwemlessen bij kinderen en jongeren na drama in Oostende: “Wie niet zo goed kan zwemmen, panikeert sneller”

Oostende“Er moeten meer zwemlessen komen voor kinderen en jongeren uit Brussel en Wallonië. Sensibilisering over de gevaren is nodig, maar die doelgroep is moeilijk te bereiken.” Dat zegt An Beun, secretaris van de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV), na het drama van donderdag in Oostende. Het is immers wel geweten dat het slachtoffer in kwestie niet zo goed kon zwemmen. “In dat geval beginnen mensen snel te panikeren wanneer ze plots geen bodem meer voelen. En dan kan het in een enkele seconden te laat zijn.”

  1. Wie vrijdag een Jeune Premier koopt, steunt rechtstreeks kinderen met moeilijke sociale achtergrond: “Statement tégen Black Friday”
    Oostende

    Wie vrijdag een Jeune Premier koopt, steunt recht­streeks kinderen met moeilijke sociale achter­grond: “Statement tégen Black Friday”

    Wie komende vrijdag een boekentas of rugzak van Jeune Premier koopt, steunt daarmee rechtstreeks de kinderen van de IBIS-school in Bredene. Het Oostendse boekentassenmerk maakt op die manier een statement tegen Black Friday en de kortingcultuur. “Liever kinderen met een moeilijke sociale achtergrond ondersteunen dan massaal kortingen geven.”