Jean Marie De Decker en Bart Tommelein in Middelkerke
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Marie De Decker en Bart Tommelein in Middelkerke

Kustburgemeesters boos omdat horeca pas na drukke paasvakantie open mag: “Het is genoeg geweest, we moeten in opstand komen”

KustHet Overlegcomité heeft beslist dat de horeca pas op 1 mei opnieuw open mag. Die beslissing heeft vooral voor de kustgemeenten grote gevolgen. De kustburgemeesters riepen woensdag nog op om tenminste de horecaterrassen en strandbars te mogen openen, zodat er meer spreiding is van toeristen. De burgemeesters vrezen dan ook voor de gevolgen en burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker roept zelfs zijn collega’s op om tegen die beslissing in te gaan. “Dat is hier een dictatuur aan het worden en ondertussen zitten wij met de gebakken peren aan de kust.”

 1. Geen inspiratie meer voor een uitstap met de kids? Ga eens op wandel met ‘Ziggi’ op de Oosteroever
  Oostende

  Geen inspiratie meer voor een uitstap met de kids? Ga eens op wandel met ‘Ziggi’ op de Oosteroe­ver

  Het einde van de paasvakantie komt in zicht en misschien is de inspiratie om de kinderen bezig te houden stilaan wat kariger. Het boekje ‘Op stap met Ziggi’ biedt misschien de nodige afwisseling, het dompelt een gewone wandeling op de Oostendse Oosteroever onder in een wondere fantasiewereld. Bunkers worden levende strandreuzen en de oude vissersboot heeft heel wat verhalen te vertellen.
 2. Comedian Piv Huvluv brengt nieuwe voorstelling eerst uit als boek. “Een leuke uitdaging tijdens de lockdown”
  PREMIUM
  Oostende

  Comedian Piv Huvluv brengt nieuwe voorstel­ling eerst uit als boek. “Een leuke uitdaging tijdens de lockdown”

  Piv Huvluv oftewel Oostendenaar Jan Cattrijsse, speelde al langer met het idee om een boek maken op basis van een afgewerkte voorstelling en die te koop aan te bieden tijdens de tournee, als hebbeding voor de enthousiaste toeschouwer. Omdat optreden er niet in 2020 draaide Piv het concept om: eerst een volwaardig boek schrijven en daaruit straks een nieuwe voorstelling distilleren. Voor zijn ondertussen al achtste voorstelling ‘Zoiets verzin je niet’ putte hij inspiratie uit zijn legerdienst.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"