Heel wat mensen kwamen tijdens de kerstvakantie een frisse neus halen aan zee.
Volledig scherm
Heel wat mensen kwamen tijdens de kerstvakantie een frisse neus halen aan zee. © LBB

Kust noteert 1,25 miljoen overnachtingen tijdens kerstvakantie, maar meeste hotelkamers bleven leeg: “Gevolg van horecasluiting”

KustWesttoer heeft een eerste balans opgemaakt van de kerstvakantie. Daaruit blijkt dat er ondanks de coronacrisis toch nog 1,25 miljoen overnachtingen waren aan de kust. De bezetting van de hotels lag slechts op 10 procent. Mensen sliepen vooral in vakantiewoningen en tweede verblijven. “Een gevolg van de horecasluiting”, denkt Francis Bosschem, voorzitter van vzw Kusthotels.

 1. Pediatrisch verpleegkundige Celine (25) schildert muurkunst in kinderkamers: “De coronaperiode haalt iets positief in me naar boven”
  PREMIUM
  Oostende

  Pedia­trisch verpleeg­kun­di­ge Celine (25) schildert muurkunst in kinderka­mers: “De coronaperi­o­de haalt iets positief in me naar boven”

  Wat doe je als je sociale leven in deze coronacrisis zo goed als volledig is stilgevallen? Pediatrisch verpleegkundige Celine Timmerman (25) uit Oostende heeft er iets op gevonden. Haar hobby heeft ze omgezet in een leuke bijverdienste. Met ‘LinesWallart’ schildert ze leuke muurtekeningen in kinderkamers en tovert ze een glimlach op de gezichten van veel kinderen. “Zo gaf ik een positieve invulling aan de vrijgekomen ‘me-time’”, vertelt Celine.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown