Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Kursaal schakelt zelf versnelling hoger: “9 op de 10 bezoekers voelen zich heel veilig”

OostendeHet Kursaal van Oostende blijft de komende maanden heel wat concerten organiseren, ondanks de bijkomende coronaregels die opgelegd zijn door het Overlegcomité. “Ons team is vastberaden om Kursaal op een veilige manier open te houden”, zegt Gwen Nys, adjunct-directeur van vzw Kursaal.

 1. Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwinning”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwin­ning”

  De Brugse bieroorlog kent z’n ontknoping. De rechter in Gent besliste dat brouwer Stéphane Kolijn zijn biermerken ‘Brugse Beer’ en ‘Beer van Brugge’ mag blijven verkopen. Al is er wel één opvallende voorwaarde: hij mag dat niet in Brugge doen. Klinkt absurd, maar voor Stéphane voelt het als een overwinning. Hij moet de komende dagen wel verplicht alle flesjes uit de Brugse supermarkten, drankencentrales en cafés halen. “Ondertussen bedachten we al een oplossing om het bier ook in eigen streek perfect legaal te kunnen verkopen”, zegt de brouwer.
 2. Oostende werkt aan een autoluw centrum. “Maar we bannen de auto niet volledig”, zegt schepen Björn Anseeuw
  Oostende

  Oostende werkt aan een autoluw centrum. “Maar we bannen de auto niet volledig”, zegt schepen Björn Anseeuw

  Vanaf dit najaar wil het Oostendse stadsbestuur maatregelen invoeren die de binnenstad autoluw maken. “Oostende blijft wel een gastvrije stad voor alle weggebruikers, de auto zal dus niet volledig verbannen worden”, aldus schepen Björn Anseeuw. De stad werkt ook aan een nieuw mobiliteitsplan en wil tegen eind dit jaar zelf de parkeerplaatsen terug in handen nemen.
 1. “Hij sleurde me mee, maar gelukkig kwamen enkele jongens tussen”: politie onderzoekt poging om Lucie (14) te ontvoeren aan tramhalte
  PREMIUM
  Middelkerke

  “Hij sleurde me mee, maar gelukkig kwamen enkele jongens tussen”: politie onderzoekt poging om Lucie (14) te ontvoeren aan tramhalte

  De politie van Middelkerke en het parket onderzoeken een mogelijke ontvoeringspoging van een 14-jarig meisje in Westende. “Aan de tramhalte Sint-Laureins stapte een man op mij af, die vroeg of ze wou meekomen”, vertelt Lucie. “Toen ik weigerde, greep hij mijn pols vast en probeerde me mee te sleuren. Enkele jongeren zagen het gebeuren en hebben de man een paar schoppen verkocht. Ik ben hen enorm dankbaar.”