Herman Verbruggen met één van de dino's die in de show te zien zal zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Verbruggen met één van de dino's die in de show te zien zal zijn. © Emelyne Six

Kursaal Oostende pakt uit met exclusieve en interactieve show Dinosaur World Live: “Kinderen zullen leren over de dino’s en ze ook mogen ontmoeten”

OostendeDinosaurussen zijn heel populair. Dat toonde het Zandsculpturenfestival in Middelkerke deze zomer met meer dan 100.000 bezoekers. Nu pakt Kursaal Oostende uit met een nieuwe dinoshow die in februari 2023 voor het eerst naar ons land komt. “In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten was het al een groot succes, nu brengen we de show naar België met Herman Verbruggen als host”, zegt Gwen Nys, adjunct-directeur van Kursaal Oostende.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Provincie verleent vergunning voor zalmkwekerij: “Bedrijf zal in Oostende 12.000 ton Atlantische vis per jaar produceren”
  PREMIUM
  Oostende

  Provincie verleent vergunning voor zalmkweke­rij: “Bedrijf zal in Oostende 12.000 ton Atlanti­sche vis per jaar produceren”

  Oostende krijgt binnenkort de grootste Atlantische zalmkwekerij op land in Europa. De provincie West-Vlaanderen heeft namelijk de omgevingsvergunning goedgekeurd voor Columbi Salmon. Daarmee kan dat bedrijf in het industriegebied Plassendale 1 in Oostende een zalmkwekerij bouwen waar jaarlijks 12.000 ton Atlantische vis geproduceerd en geslacht zal worden. De verdere verwerking van de vis voor consumptie zal niet op die site gebeuren. Tegen het project kwamen bezwaren over dierenwelzijn binnen.
 1. Kursaal lanceert opvallend partyconcept op zondagmiddag in Rooftopbar. “We zetten volop in op beleving op deze unieke locatie met zicht op zee”
  Oostende

  Kursaal lanceert opvallend partycon­cept op zondagmid­dag in Rooftopbar. “We zetten volop in op beleving op deze unieke locatie met zicht op zee”

  Het Kursaal pakt in het voorjaar uit met een nieuw partyconcept in de zaal waar vroeger de Ostend Queen gevestigd was. Mensen zullen in The Rooftop in Oostende kunnen feesten met Elevate, op zondagmiddag zowaar. Het idee dat je uitgaansavond al ’s middags start is relatief nieuw voor onze regio, maar heeft zijn succes al bewezen in grootsteden zoals Amsterdam en Parijs. “Je kan op deze unieke locatie genieten van een prachtige zonsondergang terwijl je aan het feesten bent.”