De Kreuners, nieuw op de agenda in het Kursaal.
Volledig scherm
De Kreuners, nieuw op de agenda in het Kursaal. © RV

Kursaal klaar om te knallen... Al wachten toeschouwers nog wat af: “De ticketverkoop van nieuwe shows verloopt aarzelend”

OostendeWie de voorbije maanden in Kursaal Oostende was, pikte geen voorstelling mee, maar een coronaprik. Dat is - zo goed als - voorbij: tijd voor muziek en shows! Er staan 40 evenementen op de agenda in het najaar, waarvan 20 procent nieuw. Vreemde vaststelling: de ticketverkoop van nieuwe voorstellingen verloopt aarzelend. “De mensen moeten het blijkbaar opnieuw gewoon worden", zegt Pieter De Wulf van Comedyshows.

 1. Middelkerkes bekendste bakker André Cambier (77) overleden: “Zelfs toen hij al zo ziek was, wilde hij elke dag in de familiezaak zijn”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Middelker­kes bekendste bakker André Cambier (77) overleden: “Zelfs toen hij al zo ziek was, wilde hij elke dag in de familie­zaak zijn”

  Middelkerkes bekendste bakker André Cambier, van Patisserie Littoral, is overleden. De man stierf zondag op 77-jarige leeftijd en is opnieuw bij zijn grote liefde Jeannine Tratsaert. Tot aan zijn dood wilde André nog elke dag in de bakkerij zijn die hij in 1965 oprichtte. “Hij genoot ervan om te zien hoe zijn levenswerk in stand werd gehouden”, zegt zijn familie.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. DNA-specialiste Sofie (28) kan cold cases helpen oplossen, maar wet laat het (nog) niet toe: “Families verdienen antwoorden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne/Knokke-Heist

  DNA-specialis­te Sofie (28) kan cold cases helpen oplossen, maar wet laat het (nog) niet toe: “Families verdienen antwoorden”

  Dat biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout (28) uit Kuurne baanbrekend onderzoek doet, bewijst het feit dat ze de Vlaamse PhD Cup heeft gewonnen. Haar werk kan namelijk cold cases helpen oplossen. Zo heeft ze een nauw contact met de ouders van de dertig jaar geleden gruwelijk vermoorde Ingrid Caeckaert (26). Klein probleem: de Belgische wetgeving laat haar manier van werken momenteel niet toe.