De Kreuners, nieuw op de agenda in het Kursaal.
Volledig scherm
De Kreuners, nieuw op de agenda in het Kursaal. © RV

Kursaal klaar om te knallen... Al wachten toeschouwers nog wat af: “De ticketverkoop van nieuwe shows verloopt aarzelend”

OostendeWie de voorbije maanden in Kursaal Oostende was, pikte geen voorstelling mee, maar een coronaprik. Dat is - zo goed als - voorbij: tijd voor muziek en shows! Er staan 40 evenementen op de agenda in het najaar, waarvan 20 procent nieuw. Vreemde vaststelling: de ticketverkoop van nieuwe voorstellingen verloopt aarzelend. “De mensen moeten het blijkbaar opnieuw gewoon worden", zegt Pieter De Wulf van Comedyshows.

 1. Beaufort keert terug in 2024, maar waarschijnlijk zonder Bredene: “We moeten budgettair andere keuzes maken in deze moeilijke tijden”
  Kust

  Beaufort keert terug in 2024, maar waarschijn­lijk zonder Bredene: “We moeten budgettair andere keuzes maken in deze moeilijke tijden”

  Beaufort, de Kunsttriënnale aan zee, is in 2024 aan de achtste editie toe. Tijdens het overleg van de kustburgemeesters is beslist om de Kunsttriënnale aan zee opnieuw sterk te ondersteunen. Bredene zal dit jaar waarschijnlijk niet deelnemen. Burgemeester Steve Vandenberghe vroeg om de editie uit te stellen, maar daar wordt alvast niet op ingegaan.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. 200 Oostendse inwoners tonen nieuwste collecties tijdens ‘Oostende showt mode’: “Eerste keer dat ik met niet-professionele modellen werk”
  PREMIUM
  Oostende

  200 Oostendse inwoners tonen nieuwste collecties tijdens ‘Oostende showt mode’: “Eerste keer dat ik met niet-professio­ne­le modellen werk”

  Op zaterdag 1 oktober vindt in het Kursaal Oostende ‘Oostende showt mode’ plaats. Tijdens dit lifestyle- en mode-event zullen 200 Oostendse ‘modellen’ tussen 7 en 77 jaar de nieuwste collecties tonen van verschillende Oostendse winkels. “Het event is op en top Oostends, van de modellen tot de deelnemende winkels”, vertelt Noël Mylle, artistiek directeur van Théâtre de la Mode en regisseur van de show.