Brug oprit in Oostende wordt afgesloten.
Volledig scherm
Brug oprit in Oostende wordt afgesloten. © Benny Proot

Konterdambrug wordt begin februari afgebroken

OostendeIn de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari wordt de Konterdambrug over de A10 in Oostende afgebroken. In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 februari wordt dan een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug geplaatst die vanaf 26 februari zal opengesteld worden. De A10 zal gedurende die 2 nachten volledig afgesloten zijn voor verkeer.

 1. “Er moet meer communicatie en overleg komen”: gouverneur Carl Decaluwé blijft kritisch voor NMBS nadat woensdag volle treinen richting kust reden
  Oostende/blankenberge

  “Er moet meer communica­tie en overleg komen”: gouverneur Carl Decaluwé blijft kritisch voor NMBS nadat woensdag volle treinen richting kust reden

  Het overleg dat gepland stond naar aanleiding van de drukte woensdag aan de kust is moeizaam verlopen volgens gouverneur Carl Decaluwé. De kustgemeenten en de provincie vragen extra maatregelen aan de NMBS om het openbaar vervoer coronaproof te laten verlopen. Ze stellen onder meer voor om met een registratiesysteem te werken.
 2. Oostende moet extra stewards optrommelen voor onverwachte drukte: “Waarom maakt NMBS geen aanmeldsysteem?”
  Oostende

  Oostende moet extra stewards optromme­len voor onverwach­te drukte: “Waarom maakt NMBS geen aanmeldsys­teem?”

  Oostende moest rond de middag extra stewards en politie optrommelen om de onverwachte drukte in de stad in goede banen te leiden. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) ziet meteen een bewijs dat de gratis treintickets die de federale overheid voorzien heeft aan de oorzaak liggen van de toeloop. Hij vraagt ook dat de NMBS alsnog een aanmeldingssysteem maakt, waardoor de stad ook vroeger op de hoogte zou kunnen gebracht worden als er zoveel bezoekers verwacht worden. Ook in Blankenberge was het vandaag heel druk.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica