Oostende lanceert de Babbeldrinks om buren dichter bij elkaar te brengen.
Volledig scherm
Oostende lanceert de Babbeldrinks om buren dichter bij elkaar te brengen. © stad Oostende

Kom samen met je buren voor een Babbeldrink. “We willen mensen aanzetten om af te spreken met hun buren”

OostendeDe coronacijfers evolueren in de goede richting en daarom wil Stad Oostende opnieuw volop inzetten op het versterken van het sociaal weefsel in alle buurten. Stad Oostende roept deze zomer iedereen op om deel te nemen aan babbeldrinks, een initiatief waarmee mensen aangemoedigd worden om in een ongedwongen sfeer samen te zijn met de buren.

  1. REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hinder: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”
    PREMIUM
    Koksijde

    REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hin­der: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”

    Diep in de Belgische Noordzee liggen 280 gekende scheepswrakken op de bodem, elk met hun eigen schrijnend verhaal. Een aantal ontdek je tijdens de tentoonstelling ‘Geheimen van de Noordzee’ in het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Wij reconstrueren het verhaal van het eerste Belgische lichtschip West-Hinder. De ironie wil dat het vaartuig andere schepen moest verwittigen voor het gevaar van de zandbank waar het voor anker lag. En toen was er een botsing met een Duits stoomschip in de nacht van 12 op 13 december 1912 met rampzalige gevolgen.