Bijzondere Oostendenaars gaan langs bij handelaars als start sensibiliseringscampagne.
Volledig scherm
Bijzondere Oostendenaars gaan langs bij handelaars als start sensibiliseringscampagne. © Benny Proot

“Kleine ingrepen kunnen al een groot verschil maken om mensen met een beperking welkom te heten”

In Oostende is een nieuwe sensibiliseringscampagne gestart om extra aandacht te vragen voor een toegankelijk stadscentrum. Schepen Hina Bhatti (Open Vld) ging daarom langs bij enkele handelaars samen het de Bijzondere Oostendenaars. Terwijl Christophe een hulphond meebracht om handelaars er op te wijzen dat de hulphonden overal moeten toegelaten worden, leerde Niels de handelaars enkele simpele begroetingen in gebarentaal. Bij Deweert Sport leerden ze maar wat graag enkele woordjes om hun vaste klant voortaan te begroeten.

0 reacties

 1. HUIZENJACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilgestaan dan wat je op tv te zien krijgt”
  PREMIUM
  Alveringem/Lo-Reninge/Veurne

  HUIZEN­JACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilge­staan dan wat je op tv te zien krijgt”

  Is het de moeite waard om een woning te kopen in het ‘Loveringem’ van politie-inspecteur Chantal, die elke zondagavond op Eén op de buis komt? We trokken naar het kleinere Lo-Reninge en Alveringem, naar grotere buurstad Veurne, en laten immo-experts er hun licht op schijnen. “Die oudere huizen in ‘Chantal’? Er zijn nochtans veel nieuwe woonwijken waar het aangenaam én betaalbaar wonen is.”
 2. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Oostende (al) wakker van de Rode Duivels? “Er zal vooral binnen gekeken worden”
  PREMIUM
  Oostende

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Oostende (al) wakker van de Rode Duivels? “Er zal vooral binnen gekeken worden”

  In Oostende zijn er momenteel nog geen grote plannen om het WK Voetbal te volgen binnen twee maanden, dat blijkt uit onze rondvraag in de badstad. Er komt wel zeker een groot voetbalfeest in de ACEG Wellington Renbaan. Hier zullen 2.500 supporters de wedstrijden van de Belgen kunnen volgen op groot scherm. “We voorzien geen festiviteiten buiten. Je weet toch nooit wat het weer zal geven.”