Het multimovepad in Sportpark De Schorre in Oostende.
Volledig scherm
Het multimovepad in Sportpark De Schorre in Oostende. © LBB

Kinderen ontdekken nieuw ‘multimovepad’ met 25 speeltoestellen in Sportpark De Schorre: “Ideaal om met het gezin te proberen”

OostendeAan de toestellen in Sportpark De Schorre is nu ook een multimovepad toegevoegd, specifiek gericht op kinderen. Tijdens de tocht oefenen de kinderen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Torhoutse twintiger opgepakt voor beramen van aanslag op minister Frank Vandenbroucke: “Hij was niet meer dan een meeloper”
  Brussel/Torhout

  Torhoutse twintiger opgepakt voor beramen van aanslag op minister Frank Vandenbrou­c­ke: “Hij was niet meer dan een meeloper”

  Kort voor de betoging tegen de coronamaatregelen afgelopen zondag in Brussel zijn twee verdachten opgepakt omdat gevreesd werd voor een aanslag op minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Eén van hen is D.C., een twintiger uit Torhout. “Maar met zo’n feiten heeft hij helemaal niets te maken”, zegt zijn advocaat.