Sinterklaas heeft een goeie band met de politie.
Volledig scherm
Sinterklaas heeft een goeie band met de politie. © Maxime Petit

Kinderen bellen noodcentrale en zingen Sinterklaas-liedje

OostendeDe noodcentrale 101 kreeg zondagmiddag twee opvallende telefoontjes. Die kwamen telkens van kinderen die “Sinterklaas kapoentje” begonnen te zingen en daarna inhaakten. De politie spelde hen uiteindelijk toch de les: ophouden of geen cadeautjes dit jaar.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Kruispunt Christinastraat en Ooststraat vier maanden na gasontploffing vrijgegeven, handelaars reageren opgelucht: “Er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel”
  oostende

  Kruispunt Christi­nastraat en Ooststraat vier maanden na gasontplof­fing vrijgege­ven, handelaars reageren opgelucht: “Er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel”

  Het parket heeft dinsdagmorgen, bijna vier maanden na de gasexplosie waarbij drie gewonden vielen, het kruispunt van de Christinastraat met de Ooststraat vrijgegeven. Sinds die noodlottige dag op 13 oktober lagen de werken in dit stukje volledig stil op vraag van het parket. De site werd nu vrijgegeven en schepen Björn Anseeuw maakt zich sterk dat de werken binnen een drietal weken klaar kunnen zijn. Dat is goed nieuws voor de handelaars in de straat.
 3. Met superfan Christiaan (70) blikken we terug op FFO: “Drie films per dag bekijken, dat is topsport”
  PREMIUM
  Oostende

  Met superfan Christiaan (70) blikken we terug op FFO: “Drie films per dag bekijken, dat is topsport”

  De vijftiende editie van het Filmfestival Oostende (FFO) klokt af op 48.000 bezoekers. Een van hen was kinesist Christiaan Dorchain (70) uit Pervijze bij Diksmuide. Hoe de dagen van de FFO-superfan eruitzagen? Om 5 uur opstaan, de eerste patiënten verzorgen en vervolgens richting Kinepolis om drie films per dag te bekijken. Met hem maken we een evaluatie en blikken terug op zijn kippenvelmoment, een slag in het gezicht en zijn suggesties.