Het huis van het Kind en de bibliohteek werken samen om kinderen in contact te brengen met boeken
Volledig scherm
Het huis van het Kind en de bibliohteek werken samen om kinderen in contact te brengen met boeken © rv

Kinderboeken in de strijd tegen kinderkansarmoede

Vorig najaar nam het Huis van het Kind Oostende deel aan de grote Kinderboekenactie. Het tijdschrift Libelle mobiliseerde toen als trekker heel Vlaanderen om kinderboeken in te zamelen om te schenken aan kwetsbare gezinnen via de Huizen van het Kind. In Oostende werden zo ruim honderd baby-, peuter- en kleuterboeken opgehaald.

 1. Op bezoek bij Huis Laleman, al 100 jaar specialist in Vlaams wild: “Wij moeten het dier kunnen zien met de kop en de poten er nog aan”
  PREMIUM

  Op bezoek bij Huis Laleman, al 100 jaar specialist in Vlaams wild: “Wij moeten het dier kunnen zien met de kop en de poten er nog aan”

  Het jachtseizoen is geopend in ons land, en daarmee breekt een drukke periode aan bij Huis Laleman in de Kapucijnenstraat in Oostende. De zaak werd in 1920 opgericht en 100 jaar later is het in de regio nog altijd de enige poelier, een slagerij die zich richt op de verkoop van gevogelte en wild. Christèle Laleman (62) en haar echtgenoot Jean-Luc Defreyne (65) zijn gepassioneerd bezig met hun stiel. “Er zijn weinig echte poeliers. Het is een stiel die je al doende moet leren, maar die slechts weinig mensen echt beheersen.”
 2. Stijging van aantal besmettingen in Oostende op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Oostende op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Oostende, op één dag 41 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 32. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 235. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Oostende op 328 te liggen. Omdat Oostende meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Dit zijn - volgens onze lezers - de 10 gevaarlijkste en meest frustrerende fietsroutes in Oostende (al is er vaak een oplossing in de maak)
  PREMIUM
  Oostende

  Dit zijn - volgens onze lezers - de 10 gevaarlijk­ste en meest frustreren­de fietsrou­tes in Oostende (al is er vaak een oplossing in de maak)

  Wie veel met de fiets op route is, weet dat er in Oostende enkele gevaarlijke of ronduit frustrerende fietsknooppunten zijn. Aan de hand van tal van reacties van onze lezers legden we schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA) en het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) 10 pijnpunten voor. Dit moet er gebeuren om van Oostende een écht fietsveilige stad te maken. Hier leest u de vorige afleveringen uit onze Fietsdossier West-Vlaanderen.