Keuzecoach Eva Teetaert (42).
Volledig scherm
Keuzecoach Eva Teetaert (42). © Benny Proot

Keuzecoach Eva helpt je knopen doorhakken: “In deze hectische tijden is kiezen moeilijker dan ooit”

De Oostendse Eva Teetaert (42) is de eerste keuzecoach in Vlaanderen. Ze werkt als docent in een hogere opleiding Verpleegkunde, maar stampte ook een eigen praktijk uit de grond. Ze helpt bij studiekeuzes, keuzes binnen de loopbaan of belangrijke levensbeslissingen. “Ik maak nooit de keuze voor mensen. Ik hou hen een spiegel voor zodat ze zelf bewuster kunnen kiezen.”

 1. Meeuwenteam van Oostende blikt tevreden terug op zijn eerste jaar: “Minder nepeieren gelegd, maar wél meer problemen aangepakt”
  PREMIUM
  Oostende

  Meeuwen­team van Oostende blikt tevreden terug op zijn eerste jaar: “Minder nepeieren gelegd, maar wél meer problemen aangepakt”

  Het eerste seizoen van het meeuwenteam zit erop. Door corona nam de ploeg van het Vogelopvangcentrum een valse start, al ging het toch 151 keer op locatie in Oostende voor een gepaste interventie of advies op maat. Opvallend: er werden 440 minder nepeieren gelegd. “In heel wat gevallen is dit niet nodig én moet je kijken naar de onmiddellijke oorzaak van het probleem", zegt Claude Velter, directeur van het Vogelopvangcentrum.
 2. Acht Oostendse horecatoppers stellen puik afhaalmenu samen voor oudejaar: “Van cocktail tot dessert, iedereen draagt bij in geheel eigen stijl”
  Oostende

  Acht Oostendse horecatop­pers stellen puik afhaalmenu samen voor oudejaar: “Van cocktail tot dessert, iedereen draagt bij in geheel eigen stijl”

  ‘Ostend Finest Oedejoar’. Met die titel stellen acht toppers uit de Oostendse horeca- en voedingssector een uniek oudejaarsavondmenu voor om af te halen. Daarin zitten voor 99 euro zowel hapjes, vis- en vleesgerechten, desserts én een eetlustopwekkende cocktail vervat. “In amper twee dagen tijd hebben we samen dit concept uitgewerkt. Elke horecazaak draagt in zijn of haar eigen stijl bij tot het totaalconcept”, klinkt het eensgezind. Mooi detail: een deel van de opbrengst gaat naar de vzw Lichtbaken.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?