Met 'The Sound of O' wordt live radio gemaakt vanuit De Boarebreker in Oostende. Tom De Cock (rechts) en Dieter Vandepitte waren twee van de stemmen van dienst.
Volledig scherm
Met 'The Sound of O' wordt live radio gemaakt vanuit De Boarebreker in Oostende. Tom De Cock (rechts) en Dieter Vandepitte waren twee van de stemmen van dienst. © Benny Proot

Kerstshow ‘The Sound of O’ vanuit rusthuis De Boarebreker verwarmt de hele kust: “Terugkeer naar de essentie van radio”

OostendeWoonzorgcentrum De Boarebreker stond even helemaal in het teken van The Sound of O. Deze puik opgezette feelgoodradio bracht Oostendenaars en de wijken op een warme manier samen. “Dit was gewoonweg perfect”, reageert singer-songwriter Augustijn, één van de muzikale gasten van de show.

 1. Eerste slachtoffer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende, ook mantelzorger uit Oostkamp besmet: “Familie in aangescherpte quarantaine”
  Oostende

  Eerste slachtof­fer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende: “Familie in aange­scherp­te quarantai­ne”

  Het eerste Belgische slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, tevens de eerste vastgestelde besmetting in ons land, stierf in het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende. Het gaat om een Oostendse vrouw van 83 jaar, zonder reisgeschiedenis. Ook de zus van de vrouw, die haar mantelzorger is en in Oostkamp woont, is besmet. “De familie gaat nu in verscherpte quarantaine”, zegt burgemeester Jan De Keyser.
 2. Jongeman (20) geeft tikken tegen het hoofd van z'n moeder en roept zo luid dat ze oorsuizingen krijgt: rechter beveelt z'n onmiddellijke aanhouding
  PREMIUM
  Oostende

  Jongeman (20) geeft tikken tegen het hoofd van z'n moeder en roept zo luid dat ze oorsuizin­gen krijgt: rechter beveelt z'n onmiddel­lij­ke aanhouding

  Een 20-jarige Oostendenaar heeft een effectieve celstraf van 37 maanden gekregen voor de mishandeling van z’n eigen moeder. M.D. vond steeds wel een reden om z’n 64-jarige moeder verrot te schelden, te bespuwen of fysiek te mishandelen. Ofwel waren de frieten niet naar z'n zin, ofwel werd hij te laat opgehaald. De rechter beval nu z'n onmiddellijke aanhouding.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie