De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Kapper riskeert 37 maanden cel voor brandstichting in eigen kapsalon: “Hij wilde het verzekeringsgeld opstrijken”

OostendeEen 35-jarige Oostendenaar hangt 37 maanden cel, deels met voorwaarden, boven het hoofd voor brandstichting in z’n eigen kapperszaak. A.A. deed dat naar eigen zeggen om de verzekering op te lichten. “Met het geld wilde hij in een andere stad opnieuw beginnen", pleitte zijn advocaat Johan Platteau.

 1. Trampolinepark Hangtime eindelijk weer open: “Na maanden zeuren leven kinderen weer op”
  PREMIUM
  Oostende

  Trampoline­park Hangtime eindelijk weer open: “Na maanden zeuren leven kinderen weer op”

  De zussen Anne Mie en Griet Strubbe hebben hier lang naar uitgekeken. Dat de zon net nu in overvloed straalt, waardoor mensen minder snel binnen komen springen in een trampolinepark nemen ze er maar bij. Toch zijn er al heel wat verjaardagsfeestjes waardoor het gezellig is in Hangtime op de Oosteroever. De kinderen hebben het duidelijk gemist om hun kunstjes te tonen op de trampolines en de zussen hebben het duidelijk gemist om bezoekers te ontvangen. Wij schoven mee aan op het terras in de zon en lieten de jongelui naar hartenlust springen.
 2. Luchthaven Oostende bijna hele dag ontruimd na vondst van obus: “Geen hinder voor passagiersvluchten”
  Oostende

  Luchthaven Oostende bijna hele dag ontruimd na vondst van obus: “Geen hinder voor passagiers­vluch­ten”

  De luchthaven van Oostende is vanmorgen ontruimd nadat er tijdens graafwerken een obus werd aangetroffen. “Enkele tientallen personeelsleden en medewerkers van de luchthaven zijn geëvacueerd”, zegt woordvoerster Ann Vanpraet. De ontruiming zou uiteindelijk bijna de hele dag duren. Af en toe werden de werkzaamheden van DOVO gestaakt om een cargovlucht te doen landen en opstijgen.